Güney Kore'de Gecekondu Mahallesinde Yangin Açiklamasi 60 Ev Kül Oldu

Güney Kore'de Gecekondu Mahallesinde Yangin Açiklamasi 60 Ev Kül Oldu

Güney Kore’nin baskenti Seul’de bulunan gecekondu yerlesimi Guryong’da çikan yanginda 60 ev kullanilamaz hale gelirken, 500 kisinin bölgeden tahliye edildigi bildirildi.

Güney Kore’nin baskenti Seul’ün gecekondu yerlesimlerinden biri olarak bilinen Guryong’da yerel saatle 06.27’de henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Bölgeye 290 itfaiye görevlisi dahil 900’den fazla personel ve 10 yangin söndürme helikopteri sevk edildi. Itfaiye yetkilisi Shin Yong-ho gazetecilere yaptigi açiklamada, yanginin yaklasik 2 bin 700 metrekarelik alani sardigini aktardi. Alevler, ekiplerin 5 süren çalismalarin ardindan tamamen söndürüldü. Çogu kontrplak panellerden insa edilen yaklasik 660 yapidan en az 60’i kullanilamaz hale gelirken, 500 kisinin ise güvenli bölgelere tahliye edildigi açiklandi. Ilk belirlemelere göre can kaybi ise yasanmadi.

Güney Kore Devlet Baskani Yoon Suk Yeol’un, Dünya Ekonomik Forumu dolayisiyla bulundugu Isviçre’den kurmaylarina zarari en aza indirme ve gerekli tüm tedbirleri alma talimati verdigi ögrenildi. Yanginin çikis nedenini belirlemek üzere sorusturma baslatildi.

Gelir esitsizliginin simgesi

Seul’un son gecekondu yerlesimlerinden biri olarak bilinen Guryong, dev metropolün lüks semti Gangnam’a yakinligi nedeniyle Güney Kore’deki gelir esitsizliginin simgelerinden biri olarak görülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile