Güney Kore'de Görevine Dönmeyen Doktorlara Yasal Islem

Güney Kore'de Görevine Dönmeyen Doktorlara Yasal Islem

Güney Kore Saglik Bakanligi, grevdeki yaklasik 10 bin stajyer doktordan sadece 294’ünün kendilerine taninan sürenin son gününde isbasi yaptigini açikladi. Görevine dönmeyen doktorlar hakkinda yasal islem baslatilacagi ögrenildi.

Güney Kore’de stajyer doktorlarin hükümetin üniversitelere daha fazla tip ögrencisi kabul etme planini protesto etmek amaciyla greve çikmasinin ardindan yasanan saglik krizinde doktorlara verilen süre doldu. Güney Kore Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, grevdeki yaklasik 10 bin stajyer doktordan sadece 294’ünün kendilerine taninan sürenin son gününde isbasi yaptigi belirtildi. Dün stajyer doktorlarin evlerini ziyaret ederek ise geri dönüs emirlerini elden ileten Saglik Bakanligi görevlilerinin bu emre uymayan doktorlar hakkinda yasal islem baslatacagi ögrenildi.

Doktorlarin görevi ihmal suçlamasiyla tutuklanabilecegi kamuoyuna yansimisti

Güney Kore hükümeti, daha önce kisa mesaj yoluyla gönderilen emir ile doktorlari göreve çagirmis, ancak binlerce stajyer doktor telefonlarini kapatarak ise dönüs emrinin kendilerine ulasmasini engellemisti. Güney Kore Saglik Bakani Cho Kyoo-hong ise yaptigi açiklamada, “Yasadisi toplu eylemlere yasalar çerçevesinde karsilik vermeye devam edecegiz. Is yerlerini terk eden stajyer doktorlari persembe gününe kadar görevlerine geri dönmeye çagiriyoruz. Eger dönerlerse önceki eylemlerinden dolayi sorumlu tutulmayacaklar” ifadelerini kullanmisti.

Cho, mart ayina kadar göreve dönmeyen doktorlarin lisanslarinin askiya alinacagini ve haklarinda yasal islem baslatilacagini açiklamisti. Ise dönmeyen doktorlarin haklarinda görevi ihmal suçlamasiyla iddianame hazirlanmasi durumunda tutuklanabilecegi kamuoyuna yansimisti.

Stajyer doktorlar 20 Subat’ta greve baslamisti

Egitim hastanelerinde görevli stajyer doktorlar, 20 Subat’ta greve baslamisti. Krize neden olan grev nedeniyle rutin saglik hizmetleri aksarken, ameliyat gibi ciddi medikal operasyonlarin da yapilamadigi açiklanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile