Güney Kore'de Grevden Etkilenen Hastanelere Askeri Doktorlar Gönderilecek

Güney Kore’de doktorlarin grevinden etkilenen hastanelere askeri doktorlar ve halk sagligi merkezlerinde görevli doktorlar gönderilecek.

Güney Kore’de asistan ve stajyer doktorlarin greve çikmasi saglik sistemini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Saglik Bakani Cho Kyoo-hong yaptigi açiklamada, grevden etkilenen hastanelere askeri doktorlar ve halk sagligi merkezlerinde görevli doktorlarin gönderilecegini duyurdu. Cho, 20 askeri doktor ile halk sagligi merkezlerinden 138 doktorun 1 ay boyunca 20 hastanede görev yapacagini söyledi.



Güney Kore’deki egitim hastanelerinde görevli asistan ve stajyer doktorlar, hükümetin üniversitelere daha fazla tip ögrencisi kabul etme planini protesto etmek amaciyla 20 Subat’ta greve baslamisti. Grev nedeniyle rutin saglik hizmetleri aksarken, ameliyat gibi ciddi medikal operasyonlarin da yapilamadigi açiklanmisti. Güney Kore hükümeti greve katilan doktorlara yeniden isbasi yapmalari için 29 Subat’a kadar süre vermis, görevine dönmeyen doktorlarin 1 yila kadar tibbi lisans iptali, 3 yil hapis ya da 30 milyon won (yaklasik 733 bin lira) para cezasina çarptirilabilecegi belirtilmisti.

Güney Kore Saglik Bakanligi, geçtigimiz hafta hükümetin ise dönme emrine karsi gelen yaklasik 7 bin stajyer doktorun lisansinin askiya alinmasi için islemlere baslandigini açiklamisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile