Güney Kore'nin başkenti Seul'de cumartesi günü aktivistlerle protesto gösterisi düzenleyen çok sayıda aile üyesinden bir kısmı meclis önünde basın toplantısı düzenleyerek aralarından 15 kişinin bugün itibariyle açlık grevine başladığını duyurdu.
Kazayla bağlantılı olarak hükümeti protesto eden aile ve aktivistler, kazanın nedeninin ortaya çıkarılabilmesi için gündeme gelen özel yasanın 24 Temmuz'a kadar çıkarılmasını istiyor. Siyasetçilerinse yasa tasarısının detayları üzerinde çalıştığı ifade ediliyor.
Sewol faciasıyla ilgili resmi soruşturmada hükümet ve feribotu işleten şirketin, yolcuların can güvenliğine öncelik vermedikleri sonucuna ulaşılmış, aralarında cinayetin de bulunduğu pek çok suçlamayla karşı karşıya kalan kaptan ve yardımcıları hakkında yasal süreç başlatılmıştı. Feribotun sahibi olduğu belirtilen Yoo Byung-eu ise kazadan sonra kayıplara karışmıştı.
Ülkenin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na yola çıkan feribot, 16 Nisan'da Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla denize gömülmüştü. 325'i lise öğrencisi 476 kişinin bulunduğu feribottan 174 kişi kurtulmuştu.
Güney Kore'deki Feribot Faciası
Güney Kore'de 16 Nisan'da meydana gelen feribot kazasında yakınlarını kaybeden 15 kişi, adaletin yerini bulmasına engel olduğunu düşündükleri siyasetçileri protesto etmek amacıyla açlık grevine başladı.