Yonhap haber ajansı, ileride meydana gelebilecek benzer bir facianın engellenmesi amacıyla hazırlanan tasarının aynı zamanda ulusal acil durum yönetimi ajansının da tasfiyesini öngördüğünü bildirdi.
Yeni bir bakanlığın, kamu güvenliği denetiminden ve tasfiye edilen sahil güvenlik ve acil durum yönetimi ajansının yaptığı işlerden sorumlu olacağı belirtildi.
Tasarıda ayrıca Sewol feribotunun batış nedeniyle ilgili bağımsız bir araştırma yürütecek bir danışmanın ve inceleme heyetinin tayin edilmesi konusu da yer alıyor.
Güney Kore'nin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju adasına yola çıkan Sewol feribotu, 16 Nisan'da Byungpoong adasının 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla denize gömülmüştü. Kazada 325'i lise öğrencisi 476 kişinin bulunduğu feribottan 174 kişi kurtulmuş, 11 yolcu ise bulunamamıştı.
Güney Kore'deki Feribot Faciası
Güney Kore meclisi, nisan ayında 300'ü aşkın kişinin öldüğü feribot kazasıyla ilgili sahil güvenliğe yönelik eleştirilerin ardından ulusal sahil güvenlik biriminin tasfiye edilmesiyle ilgili yasa tasarısını onayladı.