Güney Kore'den Baskan Altay'a 'Akilli Sehir Liderlik Ödülü'

Güney Kore'den Baskan Altay'a 'Akilli Sehir Liderlik Ödülü'

Konya Büyüksehir Belediyesi, “Akilli Sehir” uygulamalari konusunda yaptigi basarili çalismalarla dünyada da kendinden söz ettiriyor.

The World Smart Sustainable Cities Organization (WEGO) ve Güney Kore Seul Büyüksehir Belediyesi tarafindan her yil “Akilli Sehirler” alaninda farkli projeler ve özel gayret gösteren liderler ödüllendiriliyor. Düzenlenen yarismada, Konya’nin Akilli Sehircilik alanindaki çalismalarina liderlik eden Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’a dünyada büyük prestije sahip “Akilli Sehir Liderlik Ödülü” World Cities Summit Mayors Forum etkinliginde verildi.

Dünya Belediyeler Birligi Baskani ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, “Akilli Sehir Liderlik Ödülü” dolayisiyla Seul Büyüksehir Belediyesi’ne ve WEGO’ya tesekkür etti. Göreve geldikleri ilk andan itibaren Konya’ya vizyoner bir bakis açisiyla hizmet etmeye çalistiklarini belirten Baskan Altay, “Akilli Sehircilik konusunda ülkemizde yapilan endeks çalismalarinda elde ettigimiz lider konumumuzu dünyada da yakalamak için var gücümüzle çalisiyoruz. Gelecek nesillerimizin gurur duyacagi huzurlu, dirençli ve sürdürülebilir bir sehir hayal ederek, Konya’yi daha akilli yarinlara hazirliyoruz. Insan ve çevre odakli, gücünü yerel ve evrensel degerlerden alan, akilli teknolojilerden yararlanan, yenilikçi, öncü, sürdürülebilir ve iklim dostu bir Konya hayal ettik ve bu hayali gerçeklestirmek için yola çiktik. Sehrimizde hayata geçirdigimiz uygulamalarin, islerimizi daha koordineli bir sekilde yapmamizda ve Hatay’in deprem sonrasinda tekrar ayaga kaldirilmasi için yapilan çalismalarda bize güç vermesi konusunda da aldigimiz ödül ayri bir anlam tasiyor” dedi.



"Hayata geçirilen basarili uygulamalar ödüllendirildi"

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay; Konya Büyüksehir Belediyesi’nin sehre kazandirdigi birçok akilli sehir uygulamasi, 2030 yilina kadar hayata geçirilmesi planlanan 100’den fazla akilli sehir projesi ve mevcut uygulamalarin basarisinin birçok kesim tarafindan takdirle karsilanmasi dolayisiyla söz konusu yarismaya aday gösterilmisti. Asya, Afrika, Avrupa, Latin Amerika, Orta Dogu, Kuzey Amerika ve Okyanusya bölgelerinden 47 ülke ve 93 sehirden 200 proje basvurusu yapilan yarismada “Insan Odakli Proje” kategorisinde “Engelli Erisilebilir Konya” projesi ve “Liderlik” kategorisinde “Ugur Ibrahim Altay” ile finale kalan Konya Büyüksehir Belediyesi, liderlik kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Seul’da düzenlenen World Cities Summit Mayors Forum (Dünya Sehirleri Belediye Baskanlari Forumu) etkinliginde ödülü, Baskan Altay adina Konya Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Uzbas aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile