Güney Kore’den Enerji Alanında Ar-Ge Çalışmalarına 1 Milyar Dolarlık Yatırım

Güney Kore Bilgi Ekonomisi Bakanlığı, enerji alanında araştırma-geliştirme çalışmaları için yaklaşık bir milyar dolar yatırım yapacaklarını duyurdu.

Enerji alanında araştırma-geliştirme çalışmaları 2012 yılı planlarını basınla paylaşan bakanlık, yeni nesil enerji, enerji kaynaklarının elverişli kullanımı, nükleer enerji santralleri ve santral kazaları gibi 4 ana konuya yoğunlaşacaklarını bildirdi. Bakanlık, sene için bu alanda ar-ge çalışmaları için bir trilyon 87 milyar Kore Wonu (yaklaşık 1 milyar dolar) bütçe ayırdıklarını aktardı.Güney Kore Bilgi Ekonomisi Bakanlığı, basınla paylaştığı belgelerde yıl içindeki ar-ge çalışmalarının daha çok yeni nesil enerji kaynaklarının arttırılması ve geliştirilmesi yönünde olacağını belirtti.

Bu duruma ise her geçen gün tükenen enerji kaynaklarını sebep olarak gösterdi. Ayrıca söz konusu belgelerde, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Japonya 'daki nükleer santral kazasından dolayı, santral kazaları üzerine yaptıkları ar-ge çalışmalarının bütçelerinin arttırıldığı ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile