Güney Kore'nin Deprem Bölgesine Yardimlari Sürüyor

Güney Kore'nin Deprem Bölgesine Yardimlari Sürüyor

Geçen yil yasanan yikici depremlerin ardindan bölgeye acil destek saglamak amaciyla Güney Kore’de yardim kampanyasi baslatan Kore Kizilhaçi, bugüne kadar gerçeklestirdigi yardimlarin yani sira deprem bölgesindeki faaliyetlerini desteklemek üzere Türk Kizilay’a 45 acil durum araci bagisladi.

6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli yikici depremlerin ardindan bölgeye kalkinma destegi saglamak amaciyla Güney Kore’de kampanya baslatan Kore Kizilhaçi, acil durumlara müdahale ve deprem bölgesindeki faaliyetlerini desteklemek üzere Türk Kizilay’a 45 araç bagisinda bulundu. Acil durum araçlarinin teslim töreninde konusan Kore Kizilhaçi Türkiye ve Suriye Delegasyon Baskani Jae Ryul Kim, Türkiye ve Güney Kore’nin zor zamanlarda birbirine destek olan iki dost ülke olduklarini vurguladi. Kim, "Türk Kizilay ve Kore Kizilhaçi, depremin ilk gününden beri birlikte çalisiyor. Burada etkilenenlere destek olmaya devam edecegiz ve Güney Kore halkinin Türk halkina yönelik sicak duygularini iletmek adina kardes Kizilhaç toplulugu olarak elimizden gelenin en iyisini yapacagiz. Türk Kizilay’a devam eden is birligi ve dostlugumuzu çesitli ortak projeler araciligiyla somutlastirma çabalari için tesekkür ediyoruz” dedi.

Türk halkina destekleri için Güney Kore halkina minnettar olduklarini belirten Kizilay Genel Sekreter Yardimcisi Sükrü Can ise, “Bugün teslim aldigimiz bu özel araçlar Türkiye ve Güney Kore arasinda devam eden dayanismanin ve uzun vadeli is birliginin önemli bir göstergesi. Bu büyük destekle halkimizin acil ihtiyaçlarini daha hizli sekilde giderebilecegiz. Kore Kizilhaçi araciligiyla desteklerini ve sefkat elini çok uzaklardan uzatarak aci günümüzde elimizden tutan dost Güney Kore halkina ve büyük çaba gösteren Kore Kizilhaçi’ndaki arkadaslarimiza sonsuz tesekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandi.

Mobil çamasirhane ve mobil yemek dagitim araci olarak kullanilan iki özel acil durum araci nisan ayinda teslim edilmisti. Kore Kizilhaçi, olusabilecek acil durumlara müdahale etme ve deprem bölgesindeki faaliyetlerini desteklemek amaciyla subelerinde kullanilmak üzere Türk Kizilay’a 43 araç daha teslim etti. Bagislanan acil durum araçlariyla Türk Kizilay’in bölgedeki operasyonel kapasitesi güçlendi.

Türk Kizilay ve Kore Kizilhaçi ortak programla çalisiyor

Depremlerin ardindan Türk Kizilay ile yakin koordinasyon ve is birligi içinde çalismalar yürüten Kore Kizilhaçi, nisan ayinda Türkiye’deki Delegasyon Ofisi’nin kurulmasiyla faaliyet alanini daha da genisletti. Bugüne kadar Türk Kizilay ve Kore Kizilhaçi, ortak çalismalariyla 570 binden fazla kisiye ulasti, 130 binin üzerinde acil yardim malzemesi dagitti ve 960 binden fazla yemek dagitimi yapti. Ayni yardim, gida ve beslenme, geçici barinma, kis yardimi, geçim kaynaklarini destekleme, toplum hizmetleri, kan hizmetleri ve kapasite gelistirme alanlarinda desteklerde bulunan Kore Kizilhaçi, Türk Kizilay, AFAD ve yerel yetkililerle is birligi içinde Pazarcik’ta bin konteynerdan olusan ‘Türkiye-Kore Dostluk Köyü Konteyner Kenti’ni kurdu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile