Güney Kore siber saldırıya maruz kaldı

Güney Kore siber saldırıya maruz kaldı

Güney Kore'de, 40 kadar Bakanlık ve hükümete bağlı ajansın internet sitelerinin saldırıya uğraması sonucu, bilgisayar güvenlik alarmı verildi.

Güney korali yetkililer, 40 adet yüksek profilli websitesi ile 29 kuruluşun siber saldırı altında olduğunu duyurdu. National Assembly, Cheong Wa Dae, Hükümet departmanları, bazı askeri bölgeler ve Kore'de bulunan Amerikan güçleri bu saldırıya maruz kalan websiteleri arasında.

2009 yılında sadece Güney Kore Hükümet sitesine yapılan siber saldırılar şimdilerde epey genişlik kazandı. 'Siber Teröristler' olarak adlandırılan internet saldırganlarının yaklaşık 11.000 bilgisayarlık bir peer to peer ağı ile saldırı yaptığı düşünülüyor. Güney Kore Ulusal Polis Acentası'nın verdiği bilgilere göre bahsi geçen websitelere DDoS saldırıları aralıksız devam ediyor fakat bir zarar tespit edilmedi.

İnternet kullanımının hayatımızda daha önemli bir yere sahip olmasıyla savaşın da kuralları değişecek gibi görünüyor. Bakalım teknoloji dünyasındaki gelişmeler bizlere neler gösterecek merak ediyoruz.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile