Güney Kore, Suudi Arabistan'da 1 milyar dolarlık ihale aldı

Güney Koreli bir konsorsiyumun Suudi Arabistan'da 1 milyar dolarlık fiber optik kablo döşeme ihalesi aldığı bildirildi.

Kore Ticaret Yatırım Promos

Güney Koreli bir konsorsiyumun Suudi Arabistan'da 1 milyar dolarlık fiber optik kablo döşeme ihalesi aldığı bildirildi.

Kore Ticaret Yatırım Promosyon Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren dört Güney Koreli firmadan oluşan konsorsiyum, Suudi Entegre Telekom Şirketi tarafından açılan ihaleyi kazandı.

Proje dahilinde Suudi Arabistan'da milli ağ kurulacak ve 2013 yılının sonuna kadar deniz altından çekilecek optik kablolarla Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Umman'a bağlantı sağlanacak.

Başkent Riyad'da yer alan Kore İş Merkezi Başkanı Lee Kwan-Seok, Dubai'de geçen yıl baş gösteren borç krizinin ardından Suudi Arabistan'ın Güney Koreli firmalar için cazip hale geldiğini söyledi. Lee, ihalenin ileride Güney Koreli firmalar için yeni imkanlar açacağını belirtti ve Çinli rakipleriyle zorlu bir mücadeleden sonra projeyi kazandıklarını hatırlattı.

EMİRLİKLER'DE EMLAK SEKTÖRÜ TOPARLANIYOR

Bu arada küresel ekonomik krizin ardından zor günler geçiren BAE emlak sektöründe bu yıl büyük projelere start verileceği ve sektörün önümüzdeki yıl toparlanmasının beklendiği bildirildi. Dubai Ticaret ve Endüstri Odası tarafından yapılan açıklamada ülkede dizayn ya da inşaat aşamasındaki projelerin değerinin 714.8 milyar dolar bulduğu ve BAE'nin ardından ikinci gelen Suudi Arabistan'da da 283.8 milyar dolarlık projenin planlandığı kaydedildi. Hükümetin ekonomiyi çeşitlendirmeyi hedeflediği ve özellikle başkent Abu Dabi'deki projerle altyapı projelerine büyük yatırımlar yaparak ekonomiyi canlandırmak istediği ifade edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile