Güney Kore üniversitelerinde ekmek kuyruğu

Güney Kore'de üniversitelerde sınav haftasını yaşayan öğrencilere okul yönetimleri motivasyonu artırmak amacıyla ekmek, muz ve çorba dağıttı. Öğrencil

Güney Kore'de üniversitelerde sınav haftasını yaşayan öğrencilere okul yönetimleri motivasyonu artırmak amacıyla ekmek, muz ve çorba dağıttı. Öğrenciler bu ikramları almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Geçen hafta boyunca Kore'nin bir çok üniversitesinde rektörler, sınav haftasındaki öğrencilere motivasyon amaçlı aparatif dağıttı. Sukmuyong Kız Üniversitesi'nde, 2 bin kişinin oluşturduğu sırada, Rektör Han Yong-Şil, universite memurları ile beraber, üstünde önlükleriyle öğrecilerine 'Aman çok çalışın' dediği görülürken, Ajou Üniversitesinde bu sayı 3 bini geçiyordu.

Güney Kore'de ekmek dağıtma adeti, bu sene bir ilk değildi. 2006 senesinde ilk Ajou Üniversitesinde başlayan bu adet, televiyon kanalları aracılığıyla tüm ülkeye yayılmış durumda. Her ne kadar tüm öğrencilere ulaşılıyor olmasa da, üniversitelerde böyle bir geleneğin oturmuş olması, sınav haftasındaki öğrencilere motivasyon olmuş durumda.

Bu etkinlik, ilk 5 sene evvel 8 bin öğrencinin okuduğu Ajou Üniversitesi'nde, 'Rektörün Ekmek Günü' adlı organizasyonla, 2 bin 500 kişiye ekmek ve süt dağıtımıyla başladı. Geçen sene Yongnam Üniversitesi'nde Rektör Lee Hyo-Su öğrencilere sandviç dağıtırken, bu sene Toksong Kız Üniversitesi'nde Rektör Ci In-Hi öğrencilerin sınavlarına göre etli,tavuklu ve ya sebzeleri çorba dağıttı.

Rektörlerin genel kanaati 'Eğer eğitime kafanızı ve kalbinizi koymazsanız güzel sonuçlar elde edemezsiniz' yönündeyken, profesörler ise 'Artık rektörlerin, öğrencilerine kendi öz çocuklarıymış gibi hizmet etme vakti geldi geçiyor bile' diye durumu yorumluyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile