Güney Koreli Gönüllüler Destek Için Deprem Bölgesi Osmaniye'de

Güney Koreli Gönüllüler Destek Için Deprem Bölgesi Osmaniye'de

Osmaniye Belediyesi koordinasyonunda deprem bölgesine destege gelen Güney Kore ve Türkiye Dostluk, Kültür ve Dayanisma Dernegi gönüllüleri, Osmaniye’de çadir kurulumu ve yemek dagitimi faaliyetlerine katildilar.

Güney Kore’den 20 kisilik ekip, destek amaçli deprem bölgesi Osmaniye’ye geldi. Kentte afetzedeler için çadir kurulumu yapip, Osmaniye Belediyesi ekiplerince yapilan yemek dagitim isine destek veren Koreli yardimseverler, ayrica temin ettikleri bir tir dolusu yardim paketlerini de kentteki depremzedelere ulastirmak için çalisma baslatti.

Kahramanmaras merkezli iki yikici depremin vurdugu 11 il arasinda yer alan Osmaniye’de yaralar sarilmaya devam ediyor. Bu çerçevede, dünyanin çesitli ülkelerinden yardimseverler de deprem bölgelerine gelerek yanlarinda getirdikleri ihtiyaç malzemelerini afetzedelere ulastiriyorlar.

Aralarinda doktor, hemsire, asçi, is adamlari ve diger meslek gruplarindan yardimseverlerin bulundugu 20 kisilik heyet, temin ettikleri bir tir dolusu yardim malzemesini Osmaniye Beledisi Afet Irtibat Merkezine teslim ettiler. Heyet, daha sonra Osmaniye Belediye Baskani Kadir Kara’yi ziyaret ederek, yapacaklari faaliyetler hakkinda bilgilendirdiler. Baskan Kadir Kara, zorlu afet günlerinde Osmaniyeli hemsehrilerini yalniz birakmayan Güney Koreli dostlara tesekkür etti.

Ziyaretin ardindan, ekipteki bir grup Samet Aybaba Izci ve Spor Kompleksi alaninda çadir kurulumu yaparken, bir grup ise belediye ekipleri ile birlikte, kentin farkli noktalarindaki afetzedelere günlük olarak ulastirilan sicak yemek dagitimina yardim etti. Bir süre kentte kalacak olan Koreli ekibin, diger günlerde de yardim paketlerinin dagitimini yapacaklari kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile