Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Batallı Açıklaması

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Şahin Batallı, İçel Limanı'nda ele geçirilen ve GDO'lu olduğu öne sürülen pirinçle ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ileri sürdü.

Batallı, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile ABD Tarım Ataşeliğinin "GDO'lu pirinç olmadığı" yönündeki açıklamalarına dikkati çekti. Toplumun yanlış yönlendirilmesinin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirten Batallı, ülke ekonomisinin kötü yönde etkilenmemesi için herkesin sorumlu davranması gerektiğini ifade etti.

Sorunun, GDO'yla ilgili kanundaki boşluklardan yaşanan düzenlemeden kaynaklandığını savunan Batallı, şunları kaydetti:

"Bundan dolayı firmalar mağdur olmaktadır. Uzun süreden beri zaten bu kanunla ilgili yaşanan düzenleme sorunu konusunda pek çok firma sıkıntı yaşadı. Kanunun çıkarılmasından sonra gerekli altyapının oluşmaması bu tür belirsizlikleri de beraberinde getirdi. Şu an inceleme aşamasında olan bir konuda erken hükümler vermek, insanları ve firmaları mağdur etmek, hukuken de yanlıştır."

Batallı, Türkiye'de, Avrupa Birliğinin GDO'lu ürün standartlarına uygun yasa ve yönetmeliklerin acilen yeniden düzenlenmesi ve kanundaki boşlukların giderilmesinde yarar olduğunu bildirdi.

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Sevil Çelik
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile