Güneydogu'daki Ögretmenlerden Sorumlu Oldugu Iddiasiyla Yargilanan FETÖ Sanigina 7 Yil 6 Ay Hapis

Fetullahçi Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik sorusturma kapsaminda Güneydogu Anadolu Bölgesi'ndeki ögretmenlerden sorumlu oldugu iddiasiyla ögretmenlik görevinden ihraç edildikten sonra hakkinda dava açilan sanik, "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yil 6 ay hapis cezasina çarptirildi.

Diyarbakir 4. Agir Ceza Mahkemesinde görülen karar durusmasinda tutuklu sanik Mine Ç, Sanliurfa E Tipi Kapali Ceza Infaz Kurum Müdürlügünden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi'yle (SEGBIS) hazir edildi.

Cumhuriyet savcisi, esas hakkinda hazirladigi mütalaasinda, sanigin cezalandirilmasi ve tutukluluk halinin devami yönünde görüs bildirdi.

Sanik Mine Ç, savunmasinda, suçlamalari kabul etmedigini belirterek, "Benim FETÖ ile herhangi bir ilgi ve alakam yoktur. Uzun süredir tutukluyum. Anne ilgisine muhtaç 4 çocugum var. Bu süreçte ben ve çocuklarim ciddi magduriyet yasadik. Kesinlikle kaçma gibi bir düsüncem olmadi. Bu nedenle beraatimi ve tahliyemi talep ederim." ifadelerini kullandi.

Mahkeme, sanik Mine Ç'nin "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yil 6 ay hapis cezasina çarptirilmasina ve yurt disina çikis yasagi adli kontrol hükümlerince tahliyesine karar verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile