Özmen, yaptığı yazılı açıklamada, yem sanayisinde ve enerji sektöründe kullanılan GDO'lu ürünlerin ABD, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Kanada ve Çin'de üretildiğini anımsattı. Üretilen ürünlerin mısır, soya, pamuk ve kanola olduğunu vurgulayan Özmen, şöyle devam etti:
"Dünya genelinde 2000 yılında 44 milyon hektar olan GDO'lu ürün ekilen alan, 2012 yılında 160 milyon hektara ulaştı. AB, binde 9 gibi bir tolerans getirerek depolama ve nakliye sırasındaki bir bulaşmayı hoşgörü limiti içinde kabul etmiştir. Ülkemizde ise Biyogüvenlik Kurulu bu toleransı sıfır olarak belirtmiştir. İçel Limanı'ndaki pirinçle ilgili tartışmadaki kavram kargaşası da bundan dolayı çıkmıştır. Ülkemizde de depolama ve nakliye sırasında bulaşabilecek tolerans ortamına AB oranlarında izin verilmelidir ki; eğriyle doğruyu görebilelim."
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in konuyla alakalı açıklamalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Özmen, "Sanıyorum bakanımızın bu açıklamasıyla ilgili gündemde çok fazla kalan, ülkemizin ciddi şirketleriyle alakalı dayanıksız spekülasyonlar sona erecektir" ifadelerini kullandı.
Muhabir: Adem Yılmaz
Yayıncı: Sevil Çelik
Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Özmen Açıklaması
Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Erhan Özmen, Avrupa Birliği'nin , GDO'lu ürünlere binde 9 tolerans getirerek depolama ve nakliye sırasındaki bir bulaşmayı hoşgörü limiti içinde kabul ettiğini belirtti.