Güneykent Bölünmüş Yolu Temeli Atılıyor

Güneykent Bölünmüş Yolu Temeli Atılıyor

Kırşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanacak olan Şehit Ekrem Ülker Caddesi Güneykent Bölünmüş Yolu Temel Atma Töreni 28 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Güneykent Bölünmüş Yolu toplam 4 bin 845 metre uzunlukta olup, 24,5 metre genişliğine sahip. Proje Şeyh Edebali Meydanı'ndan başlayıp Güneykent Kavşağı alanını kapsıyor. Yol, 3 adet kavşak çalışmasının 21 adet bağlantı noktasını bulunduğu alandan oluşmakta ve yolun 5,5 metre, 8 metre, 20 metre, 14,50 metrelik bağlantı yollarının başlangıç düzenlemeleri yapılacak. Bunun yanı sıra bisiklet yolları, yaya yolları ve araç yollarının birbirinden ayrılarak daha düzenli bir yol haline getirilip, yolun toplam katman kalınlığı ise 51 cm olacak şekilde sertleştirme çalışmaları ve gerekli dolgular yapılacak.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Sürekli olarak projeler üretip bunları gerçek hayata geçirmek için çalışıyoruz. Kırşehir Belediyesi yol yapım çalışmalarında son 3 yılda daha önce hiç olmadığı kadar ilerledi. Bizlere güvenen vatandaşları memnun etmek için onların güvenlerini boşa çıkarmamak için çalışmalara hızla devam ediyoruz. Güneykent Bölünmüş Yol Projesi de bunlardan biri olup 28 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’da temelini atacağız.” dedi.

Bahçeci, Güneykent Bölünmüş Yolu'nun, yeşil alan düzenlemeleri, modern aydınlatma sistemleri, kaldırımlar, refüjler ve alt yapı sorunlarının çözülmüş gerekli drenaj sistemleri yapılmış bir yol haline getirileceklerini sözlerine ekledi.

Bahçeci son olarak, 28 Mayıs Pazartesi günü saat 1400’a kadar yapacakları temel atma törenine tüm Kırşehirlileri davet etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile