Güngör Açiklamasi '2019'Dan 2023'E 4 Milyarlik Yatirim Gerçeklestirdik'

Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, “2019 yilindan günümüze kadar KASKI dahil sehrimize toplamda 4 milyar TL’lik yatirim kazandirdik” dedi.

Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, 2019’dan günümüze hayata geçirilen yatirimlarla ilgili degerlendirmelerde bulundu. 11 ilçede, altyapidan üstyapiya, ulasim ve çevre yatirimlarina kadar birçok alanda önemli projelerin hayata geçirildigini belirten Güngör, 2023’te de yatirimlarin artarak devam edecegini belirtti.

Onikisubat ve Dulkadiroglu ilçelerinin yapi stokunun yüzde 40’inin yenilenmesi gerektigini belirten Güngör, “Bu dönüsüm çok zaman alan ve masrafli bir süreç. Tarihi Maras Kalemizi restore ederek hemsehrilerimizin hizmetine sunduk. Kalede bayragimizin oldugu alanda Milli Mücadelemizin dönüm noktalarindan Bayrak Olayi’ni anlatan bir proje hayata geçirecegiz. Alana kazandiracagimiz figürlerle tarihi olayi canlandiracagiz. Kapali Çarsimizin cephesini bastan uca yenileyerek sehrimizin tarihi dokusuna uygun hale getirdik. Bölgedeki tarihi hamamin da kamulastirma süreci basladi.

Kamulastirmanin tamamlanmasinin ardindan oranin da restorasyonunu gerçeklestirecegiz. Acemli Camii ile Kale arasindaki dönüsüm projemizde de son asamaya geldik. Insallah önümüzdeki süreçte bu projemizi de hayata geçirecegiz. Butik otel, yürüme alanlari, kültür merkezi ve çarsisiyla cazip bir alan olusturacagiz. TOKI is birligiyle hayata geçirdigimiz Yusuflar (Tekke) Kentsel Dönüsüm projesinde süreçler hizla sürüyor. Tamamlanan rezerv konutlara hak sahipleri tasindi. Insallah kalan konutlari da en kisa sürede tamamlayacagiz” dedi.



Sarayalti ve Kanlidere’ye 100 milyon TL’lik yatirim

Kahramanmaras’in en eski yerlesim yerlerinden biri olan Sarayalti bölgesi hakkinda da konusan Güngör, “Sarayalti Caddemizi genislettik. Burasi hem tarihi dokumuza ulasim saglayan hem de Trabzon Caddesi’ne alternatif güzergah olusturan bir arter. 8 metrelik yolu 18 metreye çikardik. Bölgeye bir de yeni köprü kazandirdik. Kanlidere Köprüsü’nün yaninda bulunan Kadioglu ve Hayrigül konaklarimizda da restorasyon çalismalarimiz devam ediyor. Genisletme çalismalari, köprü ve restorasyon çalismalariyla birlikte burasi toplamda 100 milyon TL’lik bir yatirim. Bütüncül projelerle bu alanimizin katma degerini artiriyoruz. Arslanbey Konagi’nda da restorasyon çalismalarimizi tamamliyoruz. Insallah kisa süre içerisinde bu konagimizi da hizmete alacagiz. Kocabas Gastronomi Merkezi’nde de son asamaya geldik” ifadelerini kullandi.

Sehir Meydani Projesi

Sehir Meydani Projesine iliskin degerlendirmelerde bulunan Güngör, “Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz ile is birligi içerisinde hayata geçirdigimiz Sehir Meydani Projemiz gerçekten çok büyük bir yatirim. Yaklasik 1 milyar TL’lik bir proje. Il Özel Idare Binasi’nin yikimini tamamladik. Projemiz son asamaya geldi. Anlasma süreci devam ediyor. Bin 500 araçlik otoparki, is yerleri, yesil alanlari, sosyal donatilari ve yeme içme mekanlariyla sehrimize yakisir bir proje olacak. Valilik binamizi da Kültür Park’in bulundugu alana tasiyoruz” dedi.



Kampüs, kisla ve stadyumlarin dönüsümü

Dönüsüm projelerine de deginen Güngör, sunlari kaydetti:

“Üniversitemiz ile imzaladigimiz protokolle Bahçelievler Kampüsü’nün tasinmasini kararlastirdik. Buradaki ekonomik ömrünü doldurmus binalari tasiyarak bu alanin da dönüsümünü gerçeklestirecegiz. Yesil alani çok, otoparki olan ve Milli Irade Meydani’yla bütünlesik bir proje hayata geçirecegiz. Sehrimizin içerisinde kalan Gazi ve Aksu Kislasi’nin tasinmasi ve bu alanlarin dönüstürülmesi noktasinda Kara Kuvvetleri Komutanligimizla yaptigimiz görüsmeler neticesinde ön mutabakat sagladik. 12 Subat ve Hanefi Mahçiçek stadyumlarimizda baslattigimiz dönüsüm çalismalarimiz devam ediyor. Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nun bulundugu alana genis çerçeveli bir spor kompleksi kazandiracagiz. 12 Subat Stadyumumuzun bulundugu alanda da kongre merkezi ile sehir ve kurtulus müzesi insa edecegiz.”

Ulasim yatirimlari

Hayata geçirilen projelerle sehrin ulasim aginin güçlendirildigini vurgulayan Güngör, söyle devam etti:

“Kuzey Çevre Yolu sehrimiz için son derece önemli bir arter. Sayin Cumhurbaskanimizin talimatlari ile burayi Karayollari Genel Müdürlügü’ne devrettik. Kuzey Çevre Yolumuzu Karayollari yapacak. Projenin programa alinmasi için teklif süreci basladi.

Insallah önümüzdeki süreçte Karayollari çalismalara baslayacak. Tevfik Kadioglu Köprülü Kavsak projemizi 90 günlük süre içerisinde tamamlayarak hemsehrilerimizin hizmetine sunduk. Sehrimizin yeni yerlesim alanlarindan Önsen bölgesine ulasim saglayan Imran Kiliç Köprüsü ve Bulvari’ni da trafige açtik. Toplamda 210 metre uzunlugundaki köprüyü ve 5 kilometrelik bulvari kapsayan bir proje. Karayollari standardinda bir köprü ve yol. Maliyeti itibariyle Büyüksehir Belediyemiz için çok büyük bir yatirim. Güney Baglanti Yolumuzu da trafige açtik. 55 metre genislige sahip bu baglanti yolumuzun da maliyeti 30 milyon TL. Projemizin ikinci etabinda ise Adana Yolu’nu Havaalani Kavsagi’na baglayacagiz.”

Binevler Bölgesi Cadde Yenileme projesi

Güngör, altyapi çalismalarinin her zaman riskli bir durum oldugunu söyledi.

Sehrin gelecegi için bu çalismalarin yapilmasi gerektigini ifade eden Güngör, konusmasini su sözlerle sürdürdü:

“Bir belediye baskani için en riskli durum yerlesik bir alanda hayata geçirilen altyapi çalismalaridir. Hem hayata geçirilirken büyük sikayetler aliyorsunuz hem de üstü kapatildiginda görünmeyen yatirimlardir. Sehir merkezimizin altyapisinin en az yüzde 70’inin yenilenmesi gerekiyordu. Sehrimizin en büyük cazibe alanlarindan Binevler bölgesinde yagmursuyu kanali hiç yoktu. Içmesuyu ve kanalizasyonu da bir plan dahilinde yapilmamisti. Biz de bu bölgemizin alt ve üstyapisini bütünlesik bir plan dahilinde yapmaya karar verdik ve çalismalarimiza basladik. Gerçekten zor ve riskli bir karardi ancak sehrimizin gelecegi için bunu yapmak zorundaydik. Süreç büyük bir hizla ilerliyor. Son asamaya geliyoruz. Orta refüjü daraltarak yolun genisligini de muhafaza ediyoruz. Bölgeye yeni yürüyüs ve bisiklet yolu, kent mobilyalari, aydinlatma kazandiriyoruz.”

Turizm alanlarinin cazibesi artiriliyor

Turizm alanlarinda hayata geçirilen yatirimlara deginen Güngör, “TOKI is birligiyle hayata geçirdigimiz Kilavuzlu Millet Bahçesi’ni tamamladik. Insallah Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Sayin Murat Kurum’un katilimiyla gerçeklestirecegimiz törenle burayi da hizmete alacagiz. Sehrimizin en önemli turizm alanlarindan Yesilgöz’de çevre düzenleme uygulamalarimizi tamamladik ve 2’nci etap çalismalarimiza basladik. Bölgeye yeni bir yeme içme mekani kazandiriyoruz. Diger bir turizm alanimiz olan Ali Kayasi’nda da Cam Teras projemizin temelini attik. Burasi cam teras, yeme içme ve yürüyüs alanlariyla sehrimizin en önemli turizm mekanlari arasindaki yerini alacak. Ikinci ve üçüncü etap çalismalariyla da Ali Kayasi’nin cazibesini ve katma degerini daha da artiracagiz. Dünyanin en güzel cam teraslarindan birisi olacak. Yavsan Yaylasi’na ulasimi kolaylastirdik” ifadelerini kullandi.

Ulasilabilir ve Aktif Yesil Alanlar

Baskan Güngör konusmasinin devaminda, “Erisilebilir, ulasilabilir ve aktif yesil alanlarin varligini çok önemsiyoruz. Çünkü sehir standardinin en önemli unsurlarindan bir tanesi de ulasilabilir ve aktif yesil alanlardir. Onikisubat ilçemize 60 bin metrekarelik yeni yesil alan kazandiriyoruz. Kuzey Park da bunlardan bir tanesi. Kosu ve yürüyüs yolu, bisiklet ve kaykay parkuru, interaktif oyun gruplari, enstrümantal oyun elemanlari, yeni nesil oyun gruplari ve kent mobilyalari gibi sosyal donati alanlarini da içerisinde barindiracak bu parkimizi da insallah kisa süre içerisinde hemsehrilerimizin hizmetine sunacagiz. Senem Ayse Millet Bahçesi’nin de çevre düzenleme ve agaçlandirma çalismalarini yaptik. Burasi da sehrimize deger katacak bir alan. Doga ve Fen Okulu projemizi tamamlayarak hizmete aldik. Gerçekten örnek bir proje. Çocuklarimizin gelerek dogayla iç içe egitim alabilecegi bir mekan. Çocuklar gerçekten burada çok güzel vakit geçiriyorlar” dedi.



"Turizm potansiyelini artiracagiz"

Kahramanmaras’in çok büyük turizm potansiyeline sahip oldugunu belirten Güngör, “Yedikuyular Kayak Merkezi, bölgemizin en önemli kis turizm alanlarindan bir tanesi. Tesisimizde konaklama ve yeme içme alanlarimizin sayisini artiriyoruz. Kayak merkezimize yeni pist kazandiriyoruz ve uzunluklarini artiriyoruz. Teras Kafe olarak bilinen ve Sairler Tepesi ismiyle markalastirdigimiz bu tesiste önemli bir çalisma gerçeklestirdik. Çamlica Sosyal Tesisi’nde de çalismalarimiz hizla sürüyor. Kaba insaati tamamlandi. Insallah kisa süre içerisinde bu mekani da Kahramanmaras’imiza kazandiracagiz. Çinaralti Sosyal Tesisi’nin bulundugu alanda hayata geçirecegimiz projemizin ihale sürecini baslattik. Insallah ihale asamamizi tamamlamamizin ardindan burada da çalismalara baslayacagiz. Ilica’ya ulasim saglayan yolumuzu yeniledik. Insallah buraya otel ve kongre merkezi kazandiracagiz. Ilicada bir de sokak sagliklastirmasi projemiz var. Insallah bu çalismalarla Ilica’nin da turizm potansiyelini artiracagiz” seklinde konustu.

Güngör açiklamalarini, “11 ilçemizde de gelecek nüfus projeksiyonunu öngörerek çok önemli projeleri hayata geçirdik. Elbistan ilçemizin atiksu sorununu Atiksu Aritma Tesisi insa ederek çözdük. Ekinözü, Göksun, Pazarcik, Andirin ve Afsin ilçelerimize Millet Bahçeleri kazandirdik. Türkoglu ilçemize yeni bulvar insa ettik. Çaglayancerit ilçemize Ceviz Isleme ve Paketleme Tesisi kazandirdik. Nurhak ilçemizde iki Mahalle Konagi’ni hizmete aldik. Nurhak Atiksu Aritma Tesisimizin insasi devam ediyor. Ilçelerimizin kirsal mahallelerinde asfalt çalismalari gerçeklestirdik, yeni köprüler insa ettik. Ilçe merkezlerini sicak asfaltla bulusturduk. Insallah 2023 yilinda da ilçelerimizle is birligi içerisinde yatirimlarimizi artirarak sürdürecegiz” cümleleriyle tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile