Güngör Mengi : AKP bölünmez!

Yazar Güngör Mengi: Halkın önemli bir kesimi, rejim için yarattığı riskleri düşünerek AKP'nin iktidardan gitmesini diliyor.

 

İşte Gü ; ngö ; r Mengi ' nin yazısı :

Tabii ki ideali , muhalefetin silkinmesi , yaratıcılık gö ; stermesi ve yoksulluktan işsizlikten bunalan kitleleri heyecanlandırıp oylarını alarak , yani AKP ' yi seç ; imde yenerek bu hedefe ulaşmasıdır .

Peki AKP ' yi indirmenin başka bir yolu yok mudur?

The Economist dergisi son sayısında muhalefetten bö ; yle bir başarı beklemeyen karamsarlara ü ; mit kapısı aç ; tı . . .

&ldquo ; Erdoğan ' ın gö ; zü ; Cumhurbaşkanlığı ' nda Abdullah Gü ; l ise ayrılmak istemiyor&rdquo ; diyen dergi , bu sebeple doğacak ç ; atışmanın AKP ' yi bö ; lebileceğini , hü ; kü ; metin dü ; şmesine bile sebep olabileceğini iddia ediyor .

Aslında evrensel kural Abdullah Gü ; l ' ü ; n Ç ; ankaya ' daki gö ; revinin 5 yılda bitmemesini emreder . Ç ; ü ; nkü ; Cumhurbaşkanlığı ' na 7 yıl iç ; in seç ; ilmiştir .

Ama derginin yazdığına gö ; re beş yıl mı , yedi yıl mı ; bunu Abdullah Gü ; l bile bilememekten yakınıyor . . .

Erdoğan ' a hazırlık

Tabii ki bilmeceyi hukuk değil siyaset ç ; ö ; zecek . Tü ; rkiye ' de bugü ; n hukuka da egemen olan siyaseti tek başına Başbakan Erdoğan temsil ediyor .

Eğer ö ; nü ; mü ; zdeki seç ; imden AKP yine tek başına iktidar olarak ç ; ıkarsa Erdoğan bu kazanımı Ç ; ankaya ' ya ç ; ıkmak iç ; in değerlendirmek isteyecektir .

Zaten fazla olan Cumhurbaşkanı yetkilerinin Anayasa değişikliği yapılırken daha da artırılması , bu niyetin işaret fişeği olarak gö ; rü ; lü ; yor .

&ldquo ; Beş yıl ö ; nce Erdoğan Gü ; l ' ü ; n Cumhurbaşkanlığını destekledi , şimdi fedakâ ; rlık yapma sırası onda&rdquo ; diyen telkinler Abdullah Gü ; l ü ; stü ; nde ikna edici olacak mı?

Economist bu soruyu cevaplamıyor ama Gü ; l direnir ve Erdoğan ' a rakip olmaya karar verirse bu ç ; atışmanın partiyi bö ; lebileceğini , eğer o tarihte parti iktidarda ise iktidardan bile dü ; şü ; rebileceğini ö ; ne sü ; rü ; yor .

Medyası ve sivil toplumu ö ; zgü ; r , aydınları erdemli , parlamenterleri yargı denetiminin de yardımı ile temiz kalabilmiş demokrasilerde geç ; erli olacak senaryoları Tü ; rkiye sahnesinde canlandırmaya kalkışan yabancılar daima yanılmaya mahkû ; mdur .

Hesap verme korkusu

AKP ' nin yaşadığı iktidar kirlenmesi bir yerde onun hayat sigortası olacaktır .

Partiye iktidarı kaybettirme riski doğurabilecek yarışları partide hiç ; kimse gö ; ze alamaz , almayacaktır .

AKP ö ; nderlerinin belediyecilik dö ; nemlerinden beri bekleyen yolsuzluk dosyaları , Erdoğan ' ın 7 yıl ö ; nce verdiği dokunulmazlıkları kaldırma sö ; zü ; nü ; yerine getirmesine imkâ ; n tanımadı .

O dosyalara iktidar dö ; nemine ait kim bilir daha kaç ; tanesi eklenecek .

Sadece Sabah-atv satışı ve Deniz Feneri ile ilgili hesapları soracak bir mahkemenin huzuruna eninde sonunda ç ; ıkma korkusu bile , AKP ' nin iktidar sorumluluğuna katılan kadrolarını terbiye etmeye , susta durdurmaya yeter!

Milletvekili dokunulmazlığını riske sokma lü ; ksü ; ne sahip olmadığı iç ; in AKP iktidardan inmemek mecburiyetindedir .

Tek başına iktidar olma avantajını yitirse bile her fedakâ ; rlığı gö ; ze alarak koalisyon hü ; kü ; meti iç ; inde yer almaya mahkû ; mdur .

The Economist dergisinin senaryosu tutarlı bir ö ; ngö ; rü ; değildir .

Muhalefeti rehavete sevkedebileceği iç ; in tehlikelidir bile!

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile