Başkan Şakir Yücel Karaman, ilçelerinde her zaman dönüşüm ve yenileme yapıldığını söyledi.
Güngören Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, TEKDER İstanbul İl Başkanlığı ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm" çalıştayı, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde gerçekleştirildi.
Çalıştaya Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çalıştay kapsamında, olası depremler öncesinde yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket planları tartışılarak, çözüm önerileri paylaşıldı. “BÜTÜN KURUMLARLA ORTAK ÇALIŞMAK İSTİYORUZ” Çalışmalar hakkında bilgiler veren Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların hızlandığını söyledi.
Başkan Karaman, “Kanun değişikliğinden sonra yönetmenliklerin yönergeleri değiştiği için kurumlar gibi biz de hazırlanıyoruz. Bu hazırlık aşamasında bütün sivil toplum kuruluşlarıyla, Güngören’deki muhtarlarımızla, siyasi partilerle çalışıp hareket etmemiz gerekir. Kısacası bütün kurumlarla çalışmak istiyoruz. Bu yüzden bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz” dedi.
Deprem gerçeğinin bu günlerde kentsel dönüşümü tetikleyen bir konu olduğunu söyleyen Başkan Karaman, aslında deprem olmadan öncede kentsel dönüşüm, kentsel yenilenme, kentsel değişimin her zaman yapıldığını belirtti.
Başta kamu binaları olmak üzere Güngören’de yıkım yaptıklarını belirten Başkan Şakir Yücel Karaman, şunları söyledi: “Bu, sadece kentsel dönüşüm adı altında değil, daha önce de yapılıyordu. Yani biz bunu senelerce yapıyorduk. Gerek kentin ihtiyacı doğrultusunda trafik düzenlemeleri için, gerek yeşil alan ya da kendi fonksiyonlarını değiştirmek için öyle böyle yapıyorduk.” “GÜNGÖREN’DE ÇOK FAZLA KAÇAK BİNA YOK” Güngören ilçesi hakkına da bilgiler veren Başkan Karaman, “Güngören, 1968 yılında belde olup 1970’lerin başında 30-40 bin nüfusu olan ama 1997 yılına gelindiğinde yüzde 85 yapılanmasını tamamlamış bir ilçe olmuştur. Bu yüzden Güngören’de kaçak bina çok fazla yoktur. Olsa dahi bizim kaçaklarımız genel anlamda ruhsatlı başlayıp sonradan vatandaş ihtiyacı sonrası kentsel dönüşümü kendisi yapmıştır. Bu yüzden çarpık yapılaşma oluşmuştur” diye konuştu.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise, “Kentler, yaşayan varlıklardır bunlar büyür gelişirler zaman zaman değişenler olur. Bu kentsel dönüşüm kavramı da sürekli her yerde vardır” dedi.
Program sonunda Güngören Belediyesi tarafından katılımcılara deprem çantası hediye edildi .
Güngören Belediyesi, Depreme Karşı “Dönüşüm” Çalışmalarını Sürdürüyor
Güngören Belediyesi, olası bir depremde oluşabilecek riskleri azaltmak ve kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaşmak için “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm" çalıştayı düzenledi.