Güngörmüşler Sağlık Toplantılarıyla Bilgilendiriliyor

Güngörmüşler Sağlık Toplantılarıyla Bilgilendiriliyor

Sincan’da ileri yaştaki vatandaşlar için hizmete sunulan Güngörmüşler Konağı’nda sağlık toplantıları düzenlenmeye devam ediyor.


İlçe sakinleri için hem dinlenme hem de bilgilenme mekânlarından biri haline gelen Güngörmüşler Konağı’nda bu hafta çağın önemli hastalıkların biri olan mide hastalıkları anlatıldı. Koru Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İsmail Biri tarafından bilgilendirilen güngörmüşler, toplantıya yoğun ilgi gösterdi. İsmail Biri’nin anlatımı ve hoş sohbeti ile de renklenen toplantı, oldukça verimli geçti.

Güngörmüşlere uzmanlardan önemli uyarılar… Sincan Belediyesi’nin hizmete sunduğu Güngörmüşler Konağı’nda sağlık toplantıları düzenlenmeye devam ediyor. Bu haftaki sağlık toplantısının konusu ise mide hastalıklarıydı. Özel Koru Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İsmail Biri tarafından düzenlenen toplantıda; reflü, gastrit, ülser ve hemoroit gibi sıkça rastlanan hastalıklar anlatıldı. Güngörmüşlerin soruları ile oldukça verimli geçen toplantı, büyük beğenisi topladı.

Güngörmüşler Konağı’na her geçen gün artan ilgiden oldukça memnun olduklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “ İlçedeki vatandaşlarımız için hizmete sunduğumuz Güngörmüşler Konağı’na olan ilgi her geçen gün artıyor. Konak’ta düzenlenen sağlık toplantıları ve sohbet programları ile de halkımız aynı zamanda bilgileniyor. Faaliyetlerimizi elimizden geldiğince artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

MİDE YANMASINA DİKKAT
Asitli mide içeriğinin yemek borusuna gelmesi ve yemek borusunun asitten kendini koruma özelliğinin yok olmasından dolayı reflünün oluştuğunu belirten Özel Koru Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İsmail Biri; “ Mide yanması, göğüste yanma ve ekşime, ağıza gelen acı bir tat ve derin nefes almada güçlük çekiliyorsa bu reflünün belirtileri olabilir. Bu tür şikayetleriolan hastalarımızı ihmal etmeden bir hekime başvurmasını öneriyorum. Eğer ihmal edilirse; kronik farenjit, kronik sinüzit, alerjik astım ve diş çürüklerine neden olabilir” ifadesini kullandı.

SONBAHAR VE İLKBAHAR DA ARTIŞ
Mide hastalıklarının genellikle sonbahar ve ilkbaharda arttığını belirten Özel Koru Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İsmail Biri, “Ülser; mide veya onikiparmak bağırsağının mide asidi ve sindirim sıvıları tarafından yıpranması sonucunda oluşuyor. Ülser genelde karnın üst kısmında kemirme ve yanma şeklinde ağrı yapar. Genellikle öğün aralarında meydana gelen ağrı, gece hastayı uykudan uyandırabilir. Bir doktor gözetimimde uygun ilaç tedavisi ile ağrılardan kurtulabilirsiniz” dedi.

Genetik mirasın mide hastalıklarında da etkili olduğunu belirten Biri; ilaç tüketimi, alkol, sigara, kahve alışkanlığı ve çevre kirliliğinin de ülsere neden olabileceğini söyledi.

STRESDEN UZAK DURULMALI
Mide hastalıklarının büyük bir çoğunluğunun stresten kaynaklandığını belirten Biri, alkol, ilaç tüketimi ve beslenme alışkanlıklarının da mide hastalıklarını tetiklediğinin altını çizdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile