Gurbetçi Ailenin Çevre Duyarliligi Takdir Görüyor

Gurbetçi Ailenin Çevre Duyarliligi Takdir Görüyor

Yaz tatili için Almanya’dan memleketi Karabük’e gelen gurbetçi aile her yil geleneksel hale getirdikleri çevre temizligini sürdürdü.

Almanya’da yasayan gurbetçi Abdullah Inam ailesi ile birlikte yaz tatili için memleketi Karabük’ün Yenice ilçesine geldi. Çocuklariyla birlikte gezintiye çikan Inam, mahallenin farkli bölgelerine çöplerin atildigini fark etti. Durumdan rahatsiz olan Inam, çocuklari ile birlikte kollari sivayarak çevreyi temizledi.

Türkiye’nin en büyük blok ormanlarina sahip olan Yenice Ormanlari’nin bulundugu ilçede çevre kirliliginin bulunmasinin kendilerini çok üzdügünü belirten Abdullah Inam, “Doganin bize verdigi huzuru kimse veremiyor. Biz çevremizi ne kadar temiz tutarsak doga bunun karsiligini misliyle veriyor. O yüzden elimizden geldigince çevremizi temiz tutmak için çok ugrasiyoruz. Memleketime geldigim yillarda da çocuklarimla birlikte rahatsizlik duydugum bölgeleri temizledik. Artik bizim için geleneksel bir hal aldi. Vatandaslarimizdan yasam alanimiz olan dogayi kirletmemelerini istiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile