Gurbetçi Annenin Enkaz Basinda Umutlu Bekleyisi

Gurbetçi Annenin Enkaz Basinda Umutlu Bekleyisi

Yillarca Almanya’da birikim yapan 3 çocuk annesi Senay Kundak’in Hatay’daki 5 ev ve 1 dükkani depremle birlikte enkaz oldu. Elinde hiçbir seyi kalmayan Kundak, evinin enkazinda 1 milyona yakin ziynet esyasi ve parasina ait çantayi bulmaya çalisiyor.

6 Subat’taki Kahramanmaras merkezli iki büyük deprem, 11 il içinde en büyük yikimi Hatay’da olusturdu. Antakya’nin neredeyse yerle bir oldugu depremde, 3 çocuk annesi 52 yasindaki Senay Kundak’in yillarca Almanya’da çalisarak aldigi 5 ev ve 1 dükkani da enkaza dönüstü. Senay Kundak ve 5 kisilik ailesi ise depremden sag olarak kurtuldu. Akevler Mahallesi’nde 8 katli apartmanin 4. katinda yasayan Kundak’in dairesi ilk depremde büyük bir gürültüyle 2 kata kadar çöktü. Alttaki iki katta kalanlar hayatini kaybederken, Kundak’in ailesi ise balkondan zemine atladi. Depremin ardindan büyük bir sok yasayan aile, Bolu’da yasayan kizlarinin yanina gitti. Evinin enkazinin kaldirilacagi haberini almasiyla Antakya’ya gelen Kundak, 3 gündür çalismalari yakindan takip ediyor. Kundak, enkaz arasindan yaklasik 1 milyon degerinde ziynet ve para olan çantasini bulmaya çalisiyor.

"Alt katlardaki herkes öldü"

Enkaz basindaki ziynet esyasi ve gayrimenkullerinin oldugu çantayi bulmaya çalisan Senay Kundak, deprem günü yasadiklarini anlatti. Depreme uykuda yakalandiklarini anlatan Kundak, “Bizim bina 8 katliydi. Biz dördüncü kattaydik, iki kat asagi indik. Bizim altimizdaki katlardaki herkes öldü. 14 kisi vefat etti. Bizim katta çökmeye devam etseydi ölürdük” dedi.



"Elimizde bir sey kalmadi"

Almanya’daki birikimleriyle Hatay’da 5 daire ve bir dükkan sahibi oldugunu dile getiren Kundak, “Su an hiçbir dairem kalmadi. Depremin ardindan Bolu’ya kizimin evine tasindik. Valilikten bilgi geldi enkazin basina gelebilecegimiz yönünde. Burasi yasadigim evdi, enkazda para ve altinlarimi bulmak için geldik. 3 gündür geliyorum ama hiçbir sey bulamadik. Umudumuz da kalmadi, tozun içinde kaldik. Tüm birikimlerimiz yikildi. Elimizde hiçbir sey kalmadi, bir canimiz kaldi. Ona da sükür” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile