Gurbetçi Sila Özlemini Giderecek Memleket Ürünlerini De Yaninda Götürüyor

Almanya'ya giden Dogan Ekin: 'Bulgur, fasulye, nohut, salça, makarna, eriste yöremizin ne kadar güzel ve özel ürünü varsa hepsini alip yanimizda götürüyoruz. Ülkemizin her seyi güzel' Aynur Beydeda: 'Annemin bahçesinden sarimsak aldik, yine annem bahçesindeki ürünlerden tursu yapti bize. Kurabiye götürüyorum. Almanya'da kalan çocuklarim da var. Buradaki içecekleri begeniyorlar, içecek götürüyorum'Ilhami Bardakçi:'Götürdügümüz ürünleri yerken de vatanimiz aklimiza geliyor. Hasretimizi az da olsa dindiriyoruz. Ülkemizde yapilan ürünün tadi da bambaska oluyor'

HAKAN SAHIN/CIHAN DEMIRCI - Yillik izinlerini baba ocaklarinda geçiren gurbetçiler dönerken memleketin kokusunu, tadini hissedecekleri yöresel ürünleri de yanlarinda götürüyor.

Avrupa'da yasayan yüzbinlerce Türk, her sene yillik izinlerini memleketlerinde geçirmek için akin akin anavatana geliyor.

Gurbetçilerin yolculuklarina gelirken sevinç, giderken hüzün eslik ediyor. Avrupali Türkler, dönüs yolunda yanlarina memleketi animsatacak yöresel ürünler de yer aliyor.

Gurbetçiler bakliyattan, tursuya, eristeden, yapraga Anadolu kokan ürünleri, yasadiklari yörelere götürüyor.

- "Kahramanmaras'imiza has tarhanamizi götürüyoruz"

Almanya'ya giden Ali Erkan Gülsen, Kapikule Sinir Kapisi'nda AA muhabirine yaptigi açiklamada, hüzünlü dönüs yolculugunun basladigini söyledi.

Memleket hasretinin simdiden basladigini belirten Gülsen, "Giderken memleketimizin ürünlerini de Almanya'ya götürüyoruz. Dolma biber kurutmasi, Kahramanmaras'imiza has kirmizi pul biber, Kahramanmaras'imiza has tarhanamizi götürüyoruz." dedi.

Gülsen, yöresel ürünlerle gurbette hasret giderdiklerini ifade etti.

Aynur Beydeda ise tatilini Sakarya'da geçirdigini belirtti.

Dönüste, memleketini, ailesini animsatacak el emegi, alin teri yöresel ürünleri de yanina aldigini anlatan Beydada, "Hüzün dolu yolculuk basladi bizim için. Yollar dolu, malum simdi sinir kapisindayiz. Tatil güzel geçti. Almanya'ya giderken yanimizda yöresel ürünler götürüyoruz. Annemin bahçesinden sarimsak aldik, yine annem bahçesindeki ürünlerden tursu yapti bize. Kurabiye götürüyorum. Almanya'da kalan çocuklarim da var. Buradaki içecekleri begeniyorlar, içecek götürüyorum. Annemin bahçesinden karpuz aldik, zeytin, peynir ve lokum götürüyoruz. Memleket hasretini dindiriyoruz bu sekilde." diye konustu.

-"Hasreti böyle gideriyoruz"

Almanya'ya giden Dogan Ekin de büyük sevinçle geldikleri baba ocagindan hüzünlü ayrildiklarini belirtti.

Her gurbetçi gibi Avrupa'ya giderken araçlarini yöresel ürünlerle doldurduklarini anlatan Ekin, "Bulgur, fasulye, nohut, salça, makarna, eriste yöremizin ne kadar güzel ve özel ürünü varsa hepsini alip yanimizda götürüyoruz. Ülkemizin her seyi güzel." dedi.

Ilhami Bardakçi ise Almanya'ya götürdügü ev yapimi ürünlerle sila hasretini bir nebze olsun dindirmeye çalistiklarini söyledi.

Baba ocagindan Almanya'ya dönüste en çok bulgur, eriste, salça ve tursu götürdügünü ifade eden Bardakçi, "Götürdügümüz ürünleri yerken vatanimiz aklimiza geliyor. Hasretimizi az da olsa dindiriyoruz. Ülkemizde yapilan ürünün tadi bambaska oluyor." diye konustu.

Tatilini Giresun'da yaptiktan sonra Almanya'ya giden Züleyha Inan da her gurbetçinin çalistiklari ülkeye dönüste mutlaka yöresel ürünler götürdügünü belirtti.

Giresunlu oldugu için agirlikli olarak findik götürdügünü vurgulayan Inan, "Bunun yaninda çay var, bol bol asma yapragi var. Hepsinden önemlisi de hasret götürüyorum, hüzün götürüyorum." ifadesini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile