Gurbetçi Vatandasin Cenazesinin 'Cenaze Yozgat'in' Denilerek Yikanmadigi Iddiasi

Gurbetçi Vatandasin Cenazesinin 'Cenaze Yozgat'in' Denilerek Yikanmadigi Iddiasi

Almanya’da geçirdigi kalp krizi sonucu hayatini kaybeden gurbetçi vatandasin cenazesi, Kayseri’de iddiaya göre "Cenaze Yozgat’in, bu cenaze uçakta basinca maruz kaldi" denilerek yikanmadi. Aldiklari cevap karsisinda neye ugradiklarini sasiran merhumun yakinlari, cenazeyi kendi imkanlari ile yikayarak Yozgat’ta defnetti.

Almanya Esslingen’de yasayan 50 yasindaki Taskin Koç, kalp krizi sonucu hayatini kaybetti. Esslingen Savciligi otopsi yapilmasina gerek olmadigini belirterek, cenazenin götürülmesine izin verdi. Bunun üzerine ailesi cenazeyi defnetmek üzere memleketleri Yozgat’in Asagitekke köyüne getirmek istedi. Uçakla Kayseri’ye getirilen cenazeye Kayseri’de otopsi yapildi. Kayseri Devlet Hastanesi’nde otopsi yapilan Taskin Koç’un cenazesinin yeniden yikanmasi gerektigi belirtildi. Devlet Hastanesi’nde gassal olmadigi için aile Kayseri Büyüksehir Belediyesi Mezarliklar Müdürlügü’ne yönlendirildi. Ancak iddiaya göre aileye cenazenin burada da yikanamayacagi söylendi.

"’Hangi ilin cenazesi ise o il sinirlari içerisinde yikanmasi gerekiyor’ denildi"

Sabah saatlerinde Kayseri Büyüksehir Belediyesi Mezarliklar Müdürlügü’ne geldiklerini ve bir türlü cenazelerini yikatamadiklarini belirten Ibrahim Nayim, "Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskani Buket Ergün ile görüstük. Kendisi bize önce cenazenin yurt disindan geldigi ve tabut uçakta basinca maruz kaldigi için tabutu açamayacaklarini ve cenazeyi yikayamayacaklarini söyledi.

Biz de kendilerine Kayseri’de otopsi oldugunu ve tabutun açildigini söyledik. Bu kez de otopsi nerede yapildiysa orada yikatin dedi.

Daha sonra ’5 günlük cenazeleri yikayamiyoruz. Bu cenaze Yozgat’a defnedilecekse gidip orada yikatmaniz gerekiyor. Bu Yozgat’in cenazesi. Hangi ilin cenazesi ise o il sinirlari içerisinde yikanmasi gerekiyor’ diyerek birçok bahaneler siraladi. Biz de kendisine köyümüzün Kayseri sinirinda oldugunu belirterek, ’Yozgat bize 185 kilometre uzaklikta. Cenazeyi yikatmak için bu kadar yol mu gidelim?’ dedik. Ama kendisini ikna edemedik" diye konustu.



"Çözüm yolu bulmaya çalissak da bulamadik"

Cenazelerini Kayseri’de bir türlü yikatamadiklarini belirten Ibrahim Nayim, "Mezarliklar Müdürlügüne getirdigimiz cenazemiz 2 saate yakin cenaze araci içinde bekletildi. Bir çözüm yolu bulmaya çalissak da bulamadik. Kayseri Büyüksehir Belediyesi yetkilileri ’cenaze yikansin’ demesine ragmen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskani Buket Ergün bize ’Bu Yozgat’in cenazesi, burada yikayamayiz’ dedi.

Hal böyle olunca biz de o zaman cenazemizi götürüp evimizde yikatiriz diyerek köyümüzün yolunu tuttuk" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile