Gurbetçiler Akin Etti, Elazig'da Kapali Çarsi Esnafinin Yüzü Güldü

Gurbetçiler Akin Etti, Elazig'da Kapali Çarsi Esnafinin Yüzü Güldü

Yurt disindan memleketleri Elazig’a gelen ve dönüs haziklarina baslayan gurbetçiler, alisveris için tarihi Kapali Çarsi’ya akin edince esnafin da yüzü güldü.

Yurt disindan Elazig’a gelen gurbetçiler, dönüs hazirliklarina basladi.

Yanlarinda Elazig’a özgü ve dogal ürünler götürmek isteyen gurbetçiler, tarihi Kapali Çarsi’ya akin etti. Pandemiden dolayi uzun süredir sikinti çeken esnaf, son zamanlar nefes aldi. Elazig’a özgü orcik, pestil, dut, kayisi, kurutmalik biber patlican gibi ürünleri alan gurbetçiler, esnafin da yüzünü güldürdü. Çarsida yogun bir kalabalik oldugunu aktaran esnaflar, satislarin çok iyi oldugunu söyledi.



Yogunlugun iyi oldugunu belirten tarihi Kapali Çarsi esnaflarindan Mehmet Sevinç, ’’Su anda yurt disindan ve sehir disindan gelen misafirler var. Bizim Elazig’daki vatandaslara satislarimiz da iyi. Su anda herhangi bir sikinti yok. Pandemiden önce biraz sikinti oldu ama simdi çok sükür iyi. Yabancinin da ragbeti çok. Bal, peynir, orcik, ve ceviz gibi yeni mahsullerimiz çikti. Satislarimiz iyi’’ dedi.

Yurt disindan ve yurt içinden yeterli ragbet gördüklerini aktaran esnaflarindan Ahmet Gül ise, ’’Pandemi nedeni ile bir dönem çok fazla ziyaretçi yoktu. Ama bu sene çok sükür il disindan gelen de var, yurt disindan gelen de var. Ramazan Bayramina bir hafta kala islerimiz açildi’’ seklinde konustu.

Avrupa’dan gelen gurbetçilerin Kapali Çarsi esnafini yalniz birakmadigini dile getiren esnaf Ali Avaz da ’’Bizi bu yil yalniz birakmadilar, ama eskiye nazaran çok az. Satislarda son bir aydir kimildama var, ama insanlar çok tedirgin. Vatandaslar kalabaliklara girmek istemiyor. Asi yaptirmayan bir dünya insan var. Özelikle arkadaslarimiza belirtiyoruz lütfen herkes asisini olsun. Artik kendi adimlarimizi kendimiz atalim. Bir kapanmayi daha Kapali Çarsi veya Elazig esnafi kaldiramaz. Bunu da yetkililerin duymasini istiyoruz’’ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile