Gurbetçilere 'Yesil Kart' Sigortasi Uyarisi

Gurbetçilere 'Yesil Kart' Sigortasi Uyarisi

Türkiye’ye araçla gelen gurbetçilerin, muhtemel kazalarda magduriyet yasamamalari için sigorta sirketlerinden yesil kartlarinin Türkiye’yi kapsayip kapsamadigini teyit etmeleri ve ek teminat satin almalari uyarisinda bulunuldu.

Gurbet Kasko Kurucusu Abdulcelil Alkis, yurt disinda yasayan Türklerin Türkiye’ye araçla seyahate çiktiklarinda dikkat etmeleri gereken sigorta konulariyla ilgili önemli açiklamalarda bulundu. Yesil kart sisteminin nasil isledigine ve bu konuda nelere dikkat edilmesi gerektigine vurgu yapan Alkis, vatandaslari magduriyet yasamamalari konusunda uyardi.

Yesil kart sisteminin, Avrupa ülkeleri arasinda geçerli olan ve seyahat edilen ülkede ayri bir trafik sigortasi yaptirma zorunlulugunu ortadan kaldiran bir uygulama oldugunu vurgulayan Alkis, "Ancak bu sistemin önemli bir detayi var. Yesil kart, gidilen ülkede o ülkenin trafik sigortasi limitlerine tabidir. Bu durumda, Almanya’dan Türkiye’ye araçla gelen gurbetçiler, Türkiye’deki sigorta limitleri olan 200 bin TL ile sinirli kaliyor. Yasal olarak, Alman sigorta sirketleri Türkiye’de meydana gelen bir kazada en fazla 200 bin TL ödemekle yükümlü. Bu tutarin üzerindeki zararlar için ödeme yapmalari zorunlu degil ve bu noktada tamamen sigorta sirketlerinin inisiyatifi devreye giriyor" dedi.

Bazi sigorta sirketlerinin belirli müsterilerine 200 bin TL üzeri ödemeler yapabilse de bunun yaygin bir uygulama olmadigini kaydeden Alkis, "Avrupali sirketlerinin, Türkiye’yi kapsam disina çikarma yarisina girdiklerine ve bazlarinin ’Avrupa kitasi, Asya kitasi’ gibi cografi muafiyetler eklediklerine hep birlikte sahit oluyoruz. O yüzden olasi büyük bir hasarda inisiyatif kullanacaklarini beklemek fazla iyimser bir durum olur" ifadelerini kullandi.

Gurbetçilerin Türkiye’ye gelirken sigorta sirketlerinden yesil kartlarinin Türkiye’yi kapsayip kapsamadigini yazili olarak teyit etmelerini ve ek teminat satin almalarini öneren Alkis, ’Gurbet Kasko’ üzerinden hizli ve uygun fiyatli sigorta çözümleri sunarak, gurbetçilerin sinir kapilarinda beklemeden ve magduriyet yasamadan sigorta ihtiyaçlarini karsilayabileceklerini söyledi.



25 milyon TL’ye kadar güvence

Anlasmali sigorta sirketleri üzerinden 25 milyon liraya kadar güvence sagladiklarini vurgulayan Abdulcelil Alkis, söyle devam etti: "Böylece gurbetçilerimiz, limitin üstünde bir zarar durumunda magduriyet yasamadan sigorta güvencesinden faydalanabiliyor. Sinirda yapilan sigortalara göre yüzde 50’den fazla fiyat avantaji sunuyoruz. Ayrica, online sigorta hizmetleriyle gurbetçilerin yola çikmadan önce 1, 3, 6 ve 12 aylik seçeneklerle zorunlu trafik sigortasi düzenleyebiliyoruz ve hizlica ulastiriyoruz."

Sigorta magduriyetleri ve çözümler

Sinirda yesil kartlarinda Türkiye’nin hariç birakildigini fark etmeyen gurbetçilerin sigortalarinin var oldugunu düsünseler de kaza durumunda ödemelerin yapilmadigini ögrendiklerini belirten Alkis, "Özellikle sadece Avrupa kitasi için geçerli olan sigortalarin diger kitalardaki hasarlari ödememesi gibi durumlarla sikça karsilasiliyor. Türkiye’de sinirda yapilan sigortalar ise 200 bin lira limitli olup, bu limitin üstünde bir hasar gerçeklestiginde gurbetçiler karsi tarafin araçlarinda olusan zarari ceplerinden ödemek zorunda kaliyor" diye konustu.

Gurbet Kasko’nun sundugu çesitli hizmetlerle gurbetçilerin yaninda oldugunu dile getiren Alkis, su bilgileri verdi: "Kapsamli Sigorta Seçenekleri; 25 milyon liraya kadar güvence sunan anlasmali sigorta sirketleri ile çalisarak gurbetçilerin limit üstü zararlarini karsiliyor. Online Sigorta Hizmeti; gurbetçiler yola çikmadan önce 1, 3, 6 ve 12 aylik seçeneklerle zorunlu trafik sigortasi düzenleniyor ve hizlica ulastiriliyor. Fiyat Avantaji; sinirda yapilan sigortalara göre yüzde 50’den fazla fiyat avantaji sunuluyor. Olasi kazalarda 7/24 destek ve ücretsiz yol yardimi çekici hizmeti saglaniyor."

30 yillik tecrübe ve güven

Alkis, 30 yillik tecrübe ile gurbetçilerin yolculuklarini güvenli ve huzurlu hale getirmek için kusursuz bir deneyim olusturduklarini belirterek, "Geçen sene Türkiye’de ilk olarak yabanci plakalara kasko yapmaya basladik. Bu yil ise ihtiyari mali mesuliyet (IMM) sigortasi yapiyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile