Agri'nin Tutak ilçesinde köylerin tanitimi ve gurbette yasayan vatandaslarin sila özlemini gidermek için Kaymakamlik tarafindan olusturulan ekip, kirsaldaki vatandaslarin yasantisini belgesel gibi çekerek sosyal medyadan paylasiyor.
Tutak Kaymakami Ahmet Karaaslan'in talimatiyla hazirlanan proje kapsaminda köy ve mezralarin belgeselinin çekimleri için bir ekip olusturuldu.
Fotograf makinesi, kamera ve drone ile hafta içi her gün kirsalda köy köy dolasan görevliler, gittikleri köylerde ilk olarak muhtarlarla röportaj yapip bölgenin tarihi ile kültürü hakkinda bilgi ediniyor.
Daha sonra tarim ve hayvanciligin yangin yapildigi bölgede her gün sabahin ilk isiklariyla hayvanlari sagarak bakimini yapan kadinlar ile besicilerle sohbet edip zorlu yasamlarini görüntüleyen görevliler, yöre halkiyla da röportajlar yapip tarihi ve dogal güzellikleri çekiyor.
- Görüntüler Kaymakamligin sosyal medya hesaplarindan paylasiliyor
Gittikleri köylerde daglik alanlarda hayvanlari otlatan çobanlarin zorlu yasantisina eslik eden görevliler, kadinlarin evlerinde yaptigi kete, su böregi, manti, yaprak sarmasi ve peynir basta olmak üzere yöresel lezzetlerin yapilisini da belgesel gibi çekerek Kaymakamligin sosyal medya hesaplarindan paylasiyor.
Kaymakam Karaaslan, AA muhabirine, projeyle köylerin tanitimini yaparak gurbette yasayan vatandaslarin sila hasretinin giderilmesine yardimci olmayi amaçladiklarini söyledi.
Herkesin projeyi olumlu karsilandigini ve bunun da kendilerini mutlu ettigini ifade eden Karaaslan, "Bugüne kadar 10 köyü çektik ve çekimlerimize devam ediyoruz. Köylerimizin güzelliklerini ilk basta drone ile çekip muhtarlardan bilgi aliyoruz. Ekibimiz yasli vatandaslar ve kadinlardan röportaj aliyor. Bayanlar genelde yaptiklari yöresel yemekleri tanitiyor." dedi.
Karaaslan, köyleri dogal anlamda en güzel olan bir döneminde çektiklerini belirterek, yil sonunda tüm yerlesim yerlerini çekmeyi planladiklarini dile getirdi.
- "Bizi arayip 'köyümüze ne zaman sira gelecek' diye soruyorlar"
Kaymakamligin sosyal medya hesaplarindan paylasilan videolarin ilgiyle karsilandigini ve begenildigini aktaran Karaaslan, sunlari kaydetti:"
"Gurbette yasayan Tutakli hemsehrilerimizin hepsi bizi arayip 'köyümüze ne zaman sira gelecek' diye soruyorlar. Insallah 80 köy ve 22 mezranin tamamini çekip sosyal medya hesaplarimizdan paylasacagiz. Gurbette Islerinden dolayi köylerine gelemeyen insanlar köylerini sosyal medyada yayinlanan videolardan görünce çok mutlu oluyor. Çekimlere basladiktan sonra hiç bilmedigimiz yemekler gündeme geldi. 4-5 çesit börekler ve helvalarin yapildigini gördük. Bu da kültürel zenginligimizi gösteriyor. Çekim yaptikça Tutak'in kültürel anlamda ne kadar çok zengin bir yer oldugunu görüyoruz."
Yöre kadinlardan Süreyya Akgün de örfleri ve yasamlarinin tanitilmasinin kendilerini mutlu ettigini ifade etti.
Gurbetteki Agrililar Devletin 'Belgesel' Projesiyle Sila Hasreti Çekmeyecek
Tutak Kaymakamliginin projesi kapsaminda olusturulan ve fotograf makinesi, kamera ile drone kullanarak hafta içi her gün kirsalda köy köy dolasan çekim ekibi, sosyal medyadan paylasmak üzere yöre halkiyla röportajlar yapip tarihi ve dogal güzellikleri görüntülüyor Kaymakam Ahmet Karaaslan: 'Gurbette yasayan Tutakli hemsehrilerimizin hepsi bizi arayip 'köyümüze ne zaman sira gelecek' diye soruyorlar. Insallah 80 köy ve 22 mezranin tamamini çekip sosyal medya hesaplarimizdan paylasacagiz'