Gürcistan, Azerbaycan Ile Ermenistan Arasinda Ara Buluculuk Yapmaya Hazir

Gürcistan Basbakani Irakli Garibasvili, Azerbaycan'in 97 bin mayinin haritalari karsiliginda gözaltindaki 15 Ermenistan vatandasini iade etmesi sürecine ülkesinin de önemli katki sagladigini belirterek gelecekte iki ülke arasinda ara buluculuk yapmaya hazir olduklarini söyledi.

Garibasvili, Azerbaycan ile Ermenistan'in verdigi karari degerlendirerek Tiflis yönetiminin amacinin Kafkasya'da baris ve istikrarin sürdürülmesi oldugunu, bu yönde Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ve Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ile aktif görüsmeleri sürdürdügünü ifade etti.

Iki ülke arasinda gelecekte de ara buluculuk yapmaya hazir olduklarini vurgulayan Garibasvili, sunlari kaydetti:

"Gürcistan'in bu süreçte yine ara buluculuk yapmaya hazir oldugunu ifade etmek isteriz. Her iki ülkenin liderine de hazir oldugumuzu bizzat aktardim ve bu sürecin bölgede, ortak baris ve istikrarin saglanmasiyla sürecegi, sonuçlanacagina dair çok umut duyuyorum. Ortak hedefimiz, bölgede istikrar ve barisin saglanmasi olmalidir. Bu çok önemli ve uzun vadeli projelerin gerçeklestirilmesi için bir temel olacak."

Azerbaycan Disisleri Bakanligi, dün yaptigi açiklamada, Ermenistan'in bir zamanlar isgal altinda tuttugu Agdam ilinde dösedigi 97 bin mayinin haritalari karsiliginda Azerbaycan'da gözaltindaki 15 Ermenistan vatandasinin iade edildigini duyurmustu.

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, bu durumu memnuniyetle karsiladiklarini belirterek Gürcistan hükümetine de söz konusu gelismede oynadigi rol dolayisiyla minnettar olduklarini kaydetmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile