'Gürcistan’dan Gelen ‘bakıcılara’ Artık İhtiyaç Olmayacak'

'Gürcistan’dan Gelen ‘bakıcılara’ Artık İhtiyaç Olmayacak'

Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu; Eczacılık Hizmetleri, İş Sağlığı ve İş Güvenliği ile Yaşlı Bakımı programlarına ek yerleştirme ile ilk kez öğrenci alacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Onur, Avrasya Üniversitesi'nin günün ihtiyaçlarına göre ve mezuniyet sonrası aranan eleman olabilecek bölümleri açmakta olduğunu belirterek, ek öğrenci alımına yetiştirilen bu bölümlerin çok sayıda öğrencinin tercih etmesini beklediklerini söyledi.

Gürcistan’dan gelen bakıcılara artık ihtiyaç olmayacağını belirten Onur, "Ülkemizin demografik yapısı geliştikçe ihtiyaçlar da ona göre belirlenmektedir. Özellikle yaşlı bakımının daha düzenli ve yaşam standardını üst seviyelerde tutacak ve bilimsel olarak yetiştirilecek olan öğrenciler, mezuniyet sonrası her sene daha da aranır halde olacaktır. Günümüzde bu hizmetin Gürcistan’dan gelen ve iletişim zorluğu çekilen fazla da bilimsel olmayan bakıcılara yaptırılması hoş olmamakta ve bir takım problemleri beraberinde getirmektedir. Ayrıca huzurevleri ve yaşlı bakım yerlerinde de kalifiye eleman oldukça azdır. Bunun için Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı'nı açmakla ülkemiz ve iş zorluğu çekmek istemeyen lise ve meslek lisesi mezunları için isabetli bir karar verilmiştir" dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği'nde ise C sınıfı uzmanlık belgesi verileceğini kaydeden Onur, "Yine eczanelerde eğitimli meslek elemanları çok azdır. İnsana verilen değer her şeyden önemlidir. Eczane sahipleri de eğitimli meslek elemanlarının azlığından şikayet etmektedirler. Meslek yüksekokuluna yeni açılan Eczacılık Hizmetleri Programı bu açığı biraz olsun kapatacaktır. 2014 yılı itibarı ile işçi çalıştıran yerler için İş Sağlığı ve İş Güvenliği mezunları zorunlu olarak istihdam ettirilecektir. Bu bakımdan bu program günümüzde iş bulma açısında çok tercih edilmektedir. Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda açılan İş Sağlığı ve İş Güvenliği bölümü mezunları C sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı belgesi almaktadırlar. Yine üniversitede İş Sağlığı ve Güvenliği Program'ında yüksek lisans devem etmektedir. Yüksek lisans mezunu diploması olanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın B sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık sınavına girebilmektedirler" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile