Gürcistan Dışişleri Bakan: Tiflis- Bakü İlişkileri Bölge İçin Örnektir

Gürcistan Dışişleri Bakan: Tiflis- Bakü İlişkileri Bölge İçin Örnektir

Gürcistan Dışişleri Bakanı Maia Panjikidze, ülkesinin Azerbaycan ile işbirliğinin bölgeye örnek niteliğinde olduğunu ifade etti.

Panjikidze, Bakü'ye yaptığı ziyaret çerçevesinde mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi. Heyetler arası ve ikili görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen bakanlar, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Elmar Memmedyarov, iki ülkenin siyasi olarak uluslararası oluşumlarda bir birlerini destekleme ve birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi.

Memmedyarov, görüşmede üzerinde durulan öncelikli konuların ekonomik işbirliği ve her iki ülkeyi ilgilendiren; Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı, Trans Anadolu doğal gaz boru hattı projesi ve Bakü- Supsa boru hattı gibi stratejik projeler olduğunu beyan etti.
Memmedyarov her iki ülkenin teklifi ile 28 Mart’ta Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'ın dışişleri bakanlarının katılımıyla Batum'da toplantı yapma kararı aldıklarını da ifade etti.

Memmedyarov Batum görüşmesinin esas gündeminin bölgesel ekonomik projeler ve karşılıklı işbirliği olacağını bildirdi.
Gürcistan Dışişleri Bakanı Panjikidze ise uluslararası alanlarda ülkesine yapılan destekten dolayı teşekkür etti. Gürcistan ve Azerbaycan'ın diplomatik ilişkilerine dair sorulan bir soruya Panjikidze, iki ülke arasındaki stratejik işbirliği ve dayanışmanın bölge için örnek olabileceğini söyledi.

Gürcistan Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan Artur Rasizade, Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov tarafından kabul edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile