Gürcü Heyet, Isparta Ve Burdur’Da Temaslarda Bulundu

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Departmanı Başkanı Zaza Gumberidze başkanlığındaki heyet, Isparta ve Burdur’da temaslarda bulundu.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Departmanı Başkanı Zaza Gumberidze başkanlığındaki heyet, Isparta ve Burdur’da temaslarda bulundu. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Burdur ve Isparta Yatırım Destek Ofisleri (YDO) koordinatörleri konuk heyete bölgeyle ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Gürcü heyet, Isparta ve Burdur Ticaret ve Sanayi odalarını da ziyaret etti.

Zaza Gumberidze, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye’nin garantörlüğünde olan Batum’un 1921 Kars Antlaşması’ndan beri hiçbir güvenlik sorunu yaşamadığını söyledi. Burdurlu ve Ispartalı işadamlarını Eylül 2011’den itibaren sadece nüfus cüzdanı ile gidilebilecek olan Acara Özerk Cumhuriyeti’ne davet eden Gumberidze, başta iş gücü ve enerji olmak üzere üretim maliyetleri noktasında yatırımcılara önemli avantajlar sunduklarını aktardı.

    BAKA’nın hazırladığı Batı Akdeniz’i tanıtan katalogları beğendiklerini ifade eden Gumberidze, Acara’da özellikle tarımsal üretim, tarıma dayalı sanayi, gıda toptancılığı ve et kombinası konularında büyük yatırım açığı olduğunu, Türk işadamlarına bu konularda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

    BAKA’nın Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan ve uzman Tarık Börekçi ile Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili de, konuk heyete BAKA’nın tanıtımını yaparak Batı Akdeniz Bölgesi’ndeki yatırım fırsatlarıyla ilgili bilgi verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile