Güreşte Dünya İkinciliğini kazandı İzmir'i sevindirdi

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Dünya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan 120 kilo güreşçisi Taha Akgül'ün başarısı, kulüb

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Dünya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan 120 kilo güreşçisi Taha Akgül'ün başarısı, kulübü İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni de sevince boğdu.

İzmir'e Dünya İkinciliği ünvanını getiren genç sporcu, tıpkı Ahmet Taçyıldız gibi kulüp tarafından konulan 2012 Londra Olimpiyatları hedefine ulaşma adına umut verdi. 75 ülkeden yaklaşık 300 güreşçinin katıldığı şampiyonanın birinci turunu maç yapmadan geçen Taha Akgül, ikinci turda Japon rakibi Tomoyuki Oka'yı, üçüncü turda Avrupa şampiyonu Gürcü güreşçi G. Sakandelidze'yi, yarı finalde Amerikalı rakibi Jemerny Jhonson'u yenerek finale kaldı.

Taha Akgül, final müsabakasında Ukraynalı rakibi Muradyn Kushkov'a sayıyla yenilerek gümüş madalyada kalsa da, İzmir'e dünya ikinciliğini getirmesi, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü teknik heyet ve yöneticilerini fazlasıyla mutlu etti.

Henüz 19 yaşında birçok büyük başarıya imza atan genç güreşçi, İzmir'e bu gururu yaşatmış olmanın kendisi adına da sevindirici olduğunu belirterek, "Bu şampiyonada Avrupa Şampiyonu Gürcü sporcuyu iki devrede de yendim. Ama finalde Ukraynalı'ya uzatma devresinde puan vererek yenildim. İnşallah ilerde altın madalyayı almak da nasip olur" diye konuştu.

Kulübü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm sporcuları için 2012 Londra Olimpiyatları'nı hedef gösterdiğini ve bu potansiyele sahip çok sayıda sporcunun bulunduğunu dile getiren Akgül, "2012 Olimpiyatları'nda Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun desteğinin karşılığı olarak, altın madalya kazanarak kendisine hediye etmek istiyorum" dedi.

Taha Akgül'ün yetişmesinde büyük emeği olan antrenörü eski Avrupa Şampiyonu güreşçilerden Remzi Musaoğlu ise Taha'nın doğal bir yeteneği olduğunu vurguladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile