Gürkan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Gürkan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi ilçesine bağlı mahalle muhtarları ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Muhtarlarla yapılan istişare toplantısı, Kervansaray Lokantasında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkan Vekili Nadir Çalık, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Sayın, Muzaffer Karakuş, Nevzat Aslan, Yaşar Karataş, Abdulvahap Şerefhanlı, AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Kürün Özkan, AK Parti Battalgazi Gençlik Kolları Başkanı Burak Ergöç, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Vahap Ortaç ve muhtarlar katıldı.

Burada konuşan AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, “Bizler AK Parti teşkilatı olarak, AK Parti yönetimi olarak eskiden oluşan alışkanlığımızı bir kenara bırakacağımızı, bizi bu mercilere getiren insanlarla bir ve beraber olacağımızı, yapmış olduğumuz icraatları, bize destek, omuz veren insanlarımızla paylaşacağımızı, onlarla aramıza mesafe koymayacağımızı söyledik. Bu bağlamda şükürler olsun, 2002’den bu yana başta sizlerin olmak üzere halkımızın teveccühü ile karşı karşıya kaldık” şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise ülkemizin bazı illerinde yaşanan terör olaylarına dikkat çekti. Gürkan, “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vatanımızın birliğini bütünlüğünü Cenab-ı Allah bozmasın. Vatan için gazi olan kardeşlerimize de Allah’tan şifa diliyorum. Ülkemiz şu an için ciddi bir girdaptan geçiyor. Bu girdaptan bizlerin çıkarması gereken dersler var. Malatya bu anlamda birlik, beraberlik ve dayanışma anlamında önemli bir merkez. Biz bunun bedelini 12 Eylül 1980 döneminde çok ağır ödedik. O dönem Malatya’nın nüfusu 900 bin civarındaydı. Bakın bir anda Malatya nereye düştü. Bir memlekette huzur ve asayiş olmaması o memlekette tüm alanlarda kültür, sosyal, eğitim ve diğer anlamlarda tümden geriye ricat etmesi demektir. O yüzden biz nefsi ve hissi duygulardan uzak vatan, millet, devlet anlamında kardeşlik ruhu içerisinde en güzel hizmetleri vermeye, el ele vermeye gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Gürkan, Battalgazi ilçesine yapılacak olan hastane ve Yeşil Kuşak Projesi hakkında da konuştu.

Gürkan, “Eski devlet hastanesinin yerine yeni 200 yataklı yeni devlet hastanesinin açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bazen bazı yayın kuruluşlarında Yeşil Kuşak Projesi ile ilgili bir inkıta mı var diye yazılar okuyoruz. Yeşil Kuşak ile ilgili hiçbir inkıta yoktur. Bir durağanlıkta yoktur. Yeşil Kuşak Projesi’nin bir tarafı Devlet Su İşlerinin yeridir. Orası Yeşil Kuşağa dahil olmuştur. İkinci alan ise stadyumdur. Yeni stadyumun yapımı sürüyor. Dolayısıyla yeni stadyum bitmeden orayı yıkamayız. Diğer taraftan sanat okulu ve Atatürk Kız Lisesi ile ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmaları başlatmışlardır. Atatürk Kız Lisesi’nin çürük raporu var. Eğitim öğretimin sağlıklı yapılamayacağı noktasında ilgili mercilerin raporları mevcut. Bu raporlar neticesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gerekli yazılar yazılmıştır. Bu hafta sonu itibariyle yazısı çıkacak. Biz Bakanlığa göndereceğiz. Buradaki 24 derslik yerine 32 derslikli yeni bir kız lisesini Toptancılar Sitesinin oraya yapacağız. Orayı da yeşil alana dahil edeceğiz. Daha sonra da sanat okulu ile ilgili süreci tamamlayarak 170 dönüme yakın kısmı bir an evvel Yeşil Kuşak Projesi’ne katmak ve halkımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz” sözlerini kaydetti.

Gürkan, Malatya’ya ikinci bir devlet üniversitesi konusuna da değindi. Gürkan, “Malatya’mıza ikinci bir devlet üniversitesi dedik. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Malatya’mızı ziyaret ettiğinde gerek Yeşil Kuşak, gerek ikinci üniversite için, gerekse devlet hastanesi ile ilgili kamuoyu önünde deklare etti. Aynı zamanda ikinci üniversite olgusunu da Malatya’da 40 bin öğrenciyi aşan İnönü Üniversitesinin mübadilinde ikinci bir üniversitenin kurulmasını ifade etti.

Biz ikinci üniversitenin kurulmasını 90’lı yıllardan beri hep dile getiriyoruz. Bunun temelde bir geçmişi var. Şahabe-i Kübra Medresesi İnönü Üniversitesi’dir. Birde Şahabe-i Sür’a Medresesi diye ikinci bir üniversite kurulması gerekir. Her şey aslına rücu eder. Yani bizim istediğimiz şeylerden tabanı olmayan, içi boş olan hiçbir şey yok” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile