Gürler: Mazlum Milletlere Yardımlar, Türkiye`yi Daha Güçlü Hale Getirecektir

Gürler: Mazlum Milletlere Yardımlar, Türkiye`yi Daha Güçlü Hale Getirecektir

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği(TOYÖKÜD) Başkanı Ömer Gürler, Türkiye`de son 10 yıldır istikrarlı ekonomik kalkınmasıyla dünyadaki mazlum ve mağdur milletler için sığınılacak ülke haline geldiğini söyledi.


Kuraklığa bağlı açıkla mücadele eden Afrika insanına 11 ayın sultanı Ramazan da yardım yapmanın insanlık görevi olduğunu belirten Ömer Gürler, kara kıtanın insanlarına insanlığın ölmediğini göstermek için kutlu ayın fırsat olduğunu kaydetti. Afrika`ya yardım götüren başta Kimse Yok Mu, Türk Kızılayı, TİKA, Diyanet İşleri Başkanlığı(DİB), Türkiye Diyanet Vakfı(TDV), Başbakanlık ve TOBB`u tebrik ettiklerini belirten Gürler, yapılan yardımların aynı zamanda Afrika insanının fedakar Anadolu insanı ile gönül bağlarını her daim bağlı tutmalarına vesile olacağını kaydetti. Gürler, "Ülkemiz Afrika`ya yapmaya başladığı yardımlarla dünyada ne kadar güçlü bir ülke olduğunu gösterdi. Bir ay içinde başta Somali olmak üzere Doğu Afrika`da 30 bin bebeğin açlıktan hayatlarını kaybetmesi yüreklerimizi dağladı. Afrika`ya yardım götüren sivil toplum ve devlet kuruluşlarını tebrik ediyoruz. Yardımlarımızla Türkiye`nin mazlum ve mağdur milletler için sığınacak bir ülke olduğu bir daha gördük. Atalarımızın söylediği `Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var` sözü Afrika`daki kardeşlerimiz için `Bir lokma ekmek ile bir bardak suyun can bedeli var` olacaktır. Şimdi vefa vakti. Günlük bir paket sigara içmesek aylık 200 lira cebize para girer. Onu da Afrika`daki ölümle pençeleşen kardeşlerimize göndersek ne kaybederiz?" diye konuştu.
Gürler, turizm yörelerinde otellerin gıda fazlalıklarının çöpe atılma yerine Afrika`ya gönderilmesinin israfı önleme adına çok yararlı olacağını kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile