Güroymak Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bitlis‘in Güroymak ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Genel Kurul toplantısı, Kaymakam Turan Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın ardından bir konuşma yapan Kaymakam Turan Yılmaz, kurulda görev alacak İl Genel Meclis üyeleri seçimini ve 2011 yılının yatırım programlarıyla ilgili görüşmeler yapacaklarını belirtti. Son birkaç yılda Köydes projesi kapsamında gönderilen ödeneklerle köylerin alt yapısı konusundaki birçok önemli sorunları çözdüklerini anlatan Yılmaz "İçme suyu ve yol konusunda çok eksiklerimiz vardı. Son yıllarda yapılan yatırımlarla ciddi bir yatırım ortaya koyuldu. Köyler ve kentler arasındaki bu gelişmişlik ve fiziki altyapı farkı önemli derecede azaldı. 2011 Köydes projesi kapsamında şu ana kadar planlanmış olan 1 milyon 300 bin var. Bu ödenekle bu sene köylerimize çok önemli yatırımlar yapılacak. İçme suyu alanında neredeyse sorunumuz kalmadı. Köy yollarımızda ciddi oranda yatırımlarımız olacak. Bu Köydes projesi devam ettiği sürece içme suyu, yol ve kanalizasyon çalışmalarında biranda köylerimizin çehresini de görüntüsünü değiştirecek. Ülkemiz genelinde bu tür yatırımların yapılmasında hükümetimizin önemli katkıları var. İlçemizde gerek İl Genel Meclisi, birlik encümen üyelerimiz ve muhtarlarımızla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. 2011 yılının ilçemiz ve köylerimiz için bol bereketli her şeyden önce huzurlu geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Birlik üyeliği için 3 İl Genel Meclis Üyesi ile 4 köy muhtarı seçimi de yapıldı. Yapılan oylama sonrasında İl Genel Meclisi üyelerinden Muhlis Efe ve Fethi Çevik, muhtarlardan Ahmet Caf ve Ethem Acar gösterilen adaylar arasından en yüksek oyu alarak birlik encümen üyeliğine seçildi. Güroymak Kültür Merkezi‘nde gerçekleştirilen genel kurul toplantısına, İlçe Özel İdare Müdürü Adem Aydoğdu, ilçeye bağlı 26 köyün muhtarı ile 3 İl Genel Meclisi üyesi katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile