Güroymak'ta 'Finansal Okuryazarlik Ve Kadinlarin Ekonomide Güçlenmesi' Semineri Verildi

Güroymak'ta 'Finansal Okuryazarlik Ve Kadinlarin Ekonomide Güçlenmesi' Semineri Verildi

Bitlis Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü koordinasyonunda, Güroymak ilçesinde “Finansal Okuryazarlik ve Kadinlarin Ekonomide Güçlenmesi” konulu seminer verildi.

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ana hizmet birimlerinden Kadinin Statüsü Genel Müdürlügü koordinasyonunda kadinlarin ekonomik güçlenmesine ve para yönetimi, gelir, harcama, birikim, varlik, borç, tasarruf, yatirim, yatirim araçlari, bireysel emeklilik sistemi gibi konularda farkindaliklarinin artirilmasina yönelik destek ve tesvik çalismalari devam ediyor. “Finansal Okuryazarlik ve Kadinlarin Ekonomik Güçlenmesi Seminerleri” çerçevesinde Güroymak Aile Destek Merkezinde Psikolojik Danisman Dogan Askin ve Sosyolog Selamet Aydin Ercan tarafindan kadinlara bilgi verildi.

Kadinlarin yogun ilgi gösterdigi seminerde konusma yapan Psikolojik Danisman Dogan Askin, “Bugün, ülke olarak ekonomik alanda daha iyi noktalara gelmek, daha müreffeh olmak adina bu mücadeleyi geçmiste oldugu gibi gene hep birlikte yapmak durumundayiz. Hangi alanda olursa olsun donanimli bir sekilde kendimizi yetistirmek, gelistirmek, üretmek ve bunun için çok çalismak zorundayiz. Tam da bu noktada finansal okuryazarlik ve kadinin ekonomik statüsünün güçlendirilmesi hususu önem arz ediyor” dedi.

Sosyolog Selamet Aydin Ercan ise, “Yasamimizin belli asamasinda okullara gidiyoruz. Okullarda belli egitimleri alip hayata atiliyoruz. Hayatta da tabi belli kazanimlar elde ediyoruz. Ama teknoloji, bilim durmadan gelisiyor. Her geçen gün, hayatimiza yeni bir seyler katiliyor. Ortaya konulan her yeni ürün, her yeni gelisme ayni zamanda onunla ilgili bir egitim sürecini de gerektiriyor. Yeniliklerin yayginlastirilmasi, nasil uygulanacagi gerektigi konusunda metotlarin anlatilmasi gerekiyor ki o ise talip olacak insanlar veya teknolojik ürün ise ondan faydalanacak insanlar gerektigi sekilde hem yararlansin hem de baskalarina yararlandirsin. Bu yüzden diyoruz ki, en büyük güç bilgidir. Ne kadar bilgili isek, gerek kisisel olarak gerek toplumsal olarak gerekse ülke olarak o kadar güçlü oluruz, söz sahibi oluruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile