Güroymak’ta İlk Tekstil Fabrikası Kuruluyor

Bitlis’in Güroymak ilçesinde, istihdama yönelik olarak yatırımcı Rafet Nur tarafından tekstil fabrikası açılıyor.

Güroymaklı yatırımcı Rafet Nur Kaymakam Turan Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, fabrika açma talebini ileterek desteklerini istedi.

Kaymakam Yılmaz, fabrika olarak eski Tekel depolarının yerinin uygun olacağını belirterek “Tekel Tütün İşletmelerine bağlı olarak uzun yıllardır hizmet vermiş olan eski Tekel tütün deposu geçen yıl başlatılan girişimler sonucunda İl Özel İdaresine devredildi. Bu binanın İl Özel İdaresine devredilmesindeki temel amaç, gelecekte ilçemizde yeni istihdam alanlarının açılması, ilçemizdeki işsizliğin önemli ölçüde indirilmesine katkıda bulunacak gelişmelerin sağlanmasıdır. Bu noktada Tekel tütün deposu olarak bilinen bin 300 metrekare kapalı alanı ve 4 bin 800 metrekare toplam arazisi olan İl Özel İdaresine ait gayrimenkulün kiralama ihalesi, İl Özel İdaresi encümeninin vermiş olduğu yetkiyle Kaymakamlığımız İlçe Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildi.

Tekstil sektöründe faaliyet göstermek üzere firmaların başvuruları alındı ve yapılan ihale sonucunda Nur Yapı İnşaat Tekstil Firması, İstanbul’da faaliyet gösteren Güneş Tekstil firmasıyla ortak bir şekilde ilçemizde kademeli olarak 200 kişiye kadar işçinin istihdam edileceği bir firmayı buraya açmak için, ilçemize kazandırmak için başvuruda bulundular.

Tekstil fabrikamızın ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlçemizde gerçekten ciddi bir işsizlik sorunu var. Bu sorunun boyutundan daha da fazla aslında tekstil sektöründe bir potansiyelde olduğuna ben inanıyorum. Bu potansiyel gelecekte ilçemizde ki tekstil sektörünün gelişimine, daha fazla sayıda firmanın açılmasında da bir öncülük yapacaktır. Nur Yapı Firma sahibi Rafet Nur ve ortağı Besim Yüce’ye de sonsuz başarılar diliyorum. Her zaman kendilerinin yanında olacağız. Ayrıca bu gayrimenkulün Özel İdareye kazandırılmasında katkısı olanlara ayrıca teşekkür ediyorum. İlçemizin gerçekten geleceği için önemli bir yatırım” diye konuştu.

Projenin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Firma sahibi Rafet Nur, ise “Bu konuda desteğini esirgemeyen ilgililere çok teşekkür ediyorum. Tekstil fabrikamızı iki ay içerisinde faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz. Bunda sonra da inşallah ilçemiz dışında faaliyet gösteren firmalarımızı bizden cesaret alıp bölgeye bekliyoruz. Bu konuda hem Kaymakamımıza, hem de yatırım yapacak olan diğer yatırımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile