Gürpınar'da Tek Kullanımlık Terlik Üretimi

Van'ın Gürpınar ilçesinde açılan kurs sayesinde 22 bayan hem meslek öğreniyor hem de bölgede bir ilki gerçekleştirerek ürettikleri tek kullanımlık terlikleri otellere satıyorlar.

Gürpınar Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü ve özel girişimci Murat Said Yaşar tarafından bölgede ilk defa 'Tek kullanımlık terlik üretimi' kursu açıldı. Belediye İş Merkezi'nde eğitim gören bayanlar, kısa sürede üretime geçti. Tek kullanımlık terlik üreten bayanlar hem meslek öğreniyor hem de harçlıklarını çıkartıyor.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan özel girişimci Murat Said Yaşar, 2010 Temmuz ayında atölyeyi açtıklarını ve şu anda Gürpınar Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İş-Kur Müdürlüğü tarafından başlatılan kursun devam ettiğini söyledi. Yıl sonunda kursun biteceğini ifade eden Yaşar, "Kursun bitiminde de biz terlik üretmeye devam edeceğiz. Şu anda 22'si bayan 23 kişi çalıştırıyoruz. Oteller için günlük kullanımlık malzemeler üreterek satıyoruz. Terliklerin yanında sabun, şampuan ve ayakkabı
süngeri gibi malzemeler üretiyoruz. Bu çalışmayla birlikte hem devlete bir katma değer katıyoruz hem de insanlarımız meslek öğreniyor. Şu anda belediyeye ait binada üretim yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni yerimize taşınacağız. Orada daha seri üretim yapacağız" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile