Gürsel Tekin: "Sadece Tanık Olarak Çağrılıyorum"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hangi konuda tanıklığına başvurulduğunu bilmediğini belirterek, "Sadece tanık olarak çağrılıyorum. Ortada ne sayın Baykal‘ın açmış olduğu dava var ne de gazeteci hanımefendinin açmış olduğu dava yok" dedi.

Tekin, Grup Yorum‘un solisti Hilmi Yarayıcı‘nın CHP‘ye katılım töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin, yarın İklim Bayraktar‘a taciz iddiasıyla tanık sıfatıyla vereceği ifadeye ilişkin soru üzerine, "Sadece tanık olarak çağrılıyorum. Mağdurum herhangi bir davası yok. Mağdur herhangi bir dava açar, açmış olduğu davada da ‘falankesin tanık olarak dinlenmesini istiyorum‘ der. Böyle bir durum yok. Yarın gideceğiz. Tanık olarak yarın bize neler sorulacak bilemiyorum. Sayın eski Genel Başkanımız

mağdur olarak dava açmış olsa anlarım. Ortada ne sayın Baykal‘ın açmış olduğu dava var ne de gazeteci hanımefendinin açmış olduğu dava yok. Bilemiyorum, yarın göreceğiz" dedi.

Ergenekon sanığı Mehmet Haberal‘ın üyeliğinin anımsatılarak "Milletvekili adayı gösterecek misiniz?‘" yönündeki soruya Tekin, "Siyasi partiler herkese açıktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her yurttaşımız siyasi partilere üye olabilir. Adaylık başvuruları, adaşlık sonuçlarını 11 Nisan‘da görürsünüz" karşılığını verdi.

Partiye geri dönmesi kabul edilmeyen Fikri Sağlar‘ın sözlerinin anımsatılması üzerine Tekin, "Orada bir aksaklık oldu" diyerek Sağlar‘ın partiye dönmesine yeşil ışık yaktı. Gazetecilerin "Fikri Sağlar partiye dönecek mi?" yönündeki ısrarlı soruları üzerine Tekin, "Bakacağız" demekle yetindi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile