Gürsu Belediyesi'nden Çölyak Hastalarina Özel Kahvalti

Gürsu Belediyesi'nden Çölyak Hastalarina Özel Kahvalti

Gürsu Belediyesi, Dünya Çölyak Günü’nde çölyak hastalarina özel kahvalti düzenledi.

49 hastaya iki ayda bir yardim paketi ulastiriliyor

Gürsu Belediyesi, çölyak hastalari için bir süre önce baslattigi özel çalisma ile sayisiz hastaya ve ailesine yardim ulastiriyor. Bugday, arpa, çavdar gibi tahillarda bulunan gluten isimli maddeye karsi hassasiyeti olan çölyak hastalari için ilçe genelinde tespit edilen 49 hastaya iki ayda bir ortalama bin TL degerinde gida yardimi yapan Gürsu Belediyesi yardim paketlerini evlere kadar ulastiriyor.

Bu çerçevede, 9 Mayis Dünya Çölyak Günü nedeniyle özel bir kahvalti programi da düzenleyen Gürsu Belediyesi’nin etkinligine is insanlari Veysel Özdemir ve Gökhan Çakar da sponsor oldu. Gürsu Orman Park’ta düzenlenen kahvalti programinda çölyak hastalarinin aileleri de yer aldi.

Hazirladiklari proje ile çölyak hastalarinin hayatlarina dokunduklarini anlatan Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik “ Ilçemizdeki çölyak hastalarimiza içerisinde tüm gida ihtiyaçlari olan özel bir paket hazirliyor ve ulastiriyoruz. Beslenmeleri için alabilecekleri gida ürünlerinin ne denli pahali oldugunun farkindayiz. Bu nedenle onlarin zor hayatlarina böyle bir katki sunmayi hedefledik” dedi.

9 Mayis Dünya Çölyak Günü nedeni ile hazirlanan kahvalti menüsünü hastalarla beraber yiyen Baskan Isik, sonrasinda hastalarla vakit geçirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile