Gürsulu Gençler Için Hibe Destegi

Gürsulu Gençler Için Hibe Destegi

Gürsu Belediyesi Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan verilen Avrupa Dayanisma Programi’ndan hibe almaya hak kazandi. Gürsu Belediyesi bu yeni hibe orani ile 22 bin avro alarak gençlik alaninda yeni firsatlar sunmaya hazirlaniyor.

Gürsu Belediyesi aldigi hibe oranlari ve hazirladigi gelir getirici projelerle öne çiktigi 2022 yilinda Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan aldigi kalite sertifikasi ile Avrupa Dayanisma Programini yürütme yeterliligine sahip oldu. Bu kalite sertifikasi ile Gürsu Belediyesi uluslararasi ve yerel gönüllü projelerde hem gençleri gönderen hem de Gürsu’da agirlayan kurum olarak hizmet veriyor.

Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Ar-Ge Müdürlügümüz’e bagli ‘EURODESK’ birimimiz gençlerimize daha fazla imkân sunmak için güncel fon ve hibe kaynaklarini takip ederek projeler hazirliyor ve ilçemizdeki hedef gruplarimiza uygulayarak toplumsal gelismeye katki sunuyor. 2024 yilinda almis oldugumuz 22 bin euroluk yeni hibemiz ile birlikte belediyemizin hiçbir öz kaynagini kullanmadan, yurtdisina yaklasik 15 gönüllümüzü göndermeyi planliyoruz. Ayni sekilde yurtdisindan ilçemize de 5 gönüllüye ev sahipligi yapmayi planlamaktayiz” dedi.

Gürsu Belediyesi olarak sadece 2023 yilinda kazanmis oldugumuz yaklasik 11 bin avro hibe ile toplamda 16 gönüllü genci çalismalara adapte etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile