'Gürz-8' Operasyonlarinda Örgüt Içerisinde Faaliyet Yürüttügü Tespit Edilen 222 Süpheli Yakalandi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, 36 Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen “Gürz-8” operasyonlarinda örgüt içerisinde faaliyet yürüttügü tespit edilen 222 süphelinin yakalandigini açikladi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’nin paylastigi bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlügü TEM Daire Baskanligi ve Istihbarat Baskanligi koordinesinde; Il Emniyet Müdürlükleri TEM Sube Müdürlüklerince; Adana, Adiyaman, Agri, Ankara, Antalya, Ardahan, Balikesir, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakir, Elazig, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Izmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, İçel, Mus, Nigde, Sakarya, Siirt, Sanliurfa, Sirnak, Tekirdag, Van ve Yalova’da BTÖ’ye yönelik “Gürz-8” operasyonlari düzenlendi.

Düzenlenen operasyonlar sonucu 222 süpheli yakalanirken süphelilerin silahli terör örgütüne üye olarak, örgütün kirsal kadrolarina katilacaklari yönünde haklarinda bilgiler bulundugu, bölücü terör örgütü içerisinde geçmis tarihlerde faaliyet yürüttükleri, sosyal medya hesaplari üzerinden terör örgütü propagandasi yaptiklari, terörizme finansman sagladiklari, terör örgütü adina isbirlikçilik ve kurye faaliyetlerinde bulunduklari, bölücü terör örgütünün (BTÖ) Avrupa yapilanmasi içerisinde faaliyet gösterdikleri, haklarinda kesinlesmis hapis cezasi ve aranma kaydi bulundugu tespit edildi. Operasyonlar sonucu ruhsatsiz tabancalar, ruhsatsiz av tüfekleri, çok miktarda döviz ve Türk lirasi ile çok sayida dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya yaptigi paylasimda terörle mücadelede kararlilik vurgusu yaparak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; Teröristlerin hiçbirine göz açtirmayacagiz. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberligi için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlilikla devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile