Güsiad'ın Teşvik Talebine Gikder'den Destek Geldi

Güsiad'ın Teşvik Talebine Gikder'den Destek Geldi

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanlığı'nın yaptığı Gümüşhane ve benzeri küçük iller için acil olarak özel teşvik yasasının gündeme getirilmesi konularındaki açıklamaya GİKDER'den destek geldi

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanlığı'nın yaptığı Gümüşhane ve benzeri küçük iller için acil olarak özel teşvik yasasının gündeme getirilmesi konularındaki açıklamaya GİKDER'den destek geldi.
Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkan Yardımcısı Yaşar Köse, GÜSİAD'ın açıklamasına sonuna kadar destek verdiklerini belirterek, Gümüşhane gibi illere yatırımcı gelmesi için sektörel teşvik uygulamasına geçilmesi gerektiğini ve şehrin ekonomik yapısının göz önüne alınarak bu doğrultuda acilen gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. Yaptığı açıklamada Gümüşhane ekonomisinin mevcut yapısı itibari ile rekabetçilikten uzak ve bir adım öteye adım atamayacak durumda olduğunu ifade eden Köse, Gümüşhane ekonomisinin an itibarı ile tamamen kredilerle ayakta durmaya çalışan, kırılgan bir ekonomik yapıya sahip olduğunu belirtti. Gümüşhane ekonomisinin mevcut durumunun ortada olmasına rağmen bu ekonomik yapının değişmesi yönünde çözüm makamında olan kişi ve kuruluşların hiçbir şey yapmadıklarını kaydeden Köse, GÜSİAD'ın işsizlik rakamlarıyla ilgili açıklamalarına da aynen katıldıklarını, TÜİK'in işsizlikle ilgili açıklamalarının tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti. Gümüşhane'de işsizliğin kangren haline geldiğini ve bu gerçeğin kabul edilmesi gerektiğinin altını çizen Köse, "Böyle teşvik kanunu ile böyle bir ekonomik yapı ile bu ildeki iş adamlarından ve esnafdan kimse istihdama katkı yapmasını beklemesin. Bunun yanında ise maalesef kalifiye eleman sıkıntısı da çekilmektedir. Gerek Esnaf odası gerekse Ticaret odası esnafın sorunlarında daha fazla insiyatif almalıdır. Önemli bir noktada kamunun il dışından yaptığı alımlar, öyle kurumlar var ki bu şehirden teklif fiyatı dahi almadan teklifleri il dışına götürmekte ve alımları il dışından yapmaktadırlar. Hiç kimse kusura bakmasın ama bu yapılanları bu şehre karşı yapılmış bir ihanet olarak görüyoruz. Özellikle bazı kurumların yakında yüklüce mal alımları var bu kurumun malzemelerini nereden alacağını yakından takipçisi olacağız. Bunun yanında Gümüşhane adını dışarıda kartvizit olarak kullanan sözüm ona Gümüşhaneli iş damları ise maalesef bu şehre karşı gerekli vefa örneğini göstermiyorlar. Çeşitli teşvik uygulamalarından yararlanmak için göstermelik temel atanlar ise teşviği aldıktan sonra bu şehre bir daha adım atmıyorlar. Yine kaybeden maalesef ilimiz oluyor" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile