Güvenlik Görevlisi Yolda Bulduğu 20 Bin Tl’yi Sahibine Teslim Etti

Güvenlik Görevlisi Yolda Bulduğu 20 Bin Tl’yi Sahibine Teslim Etti

Mersin’de bir güvenlik görevlisi otomobiliyle seyir halinde iken yerde bulduğu 20 bin TL’yi önce polise daha sonra ise sahibine teslim etti.

Asgari ücretle çalıştığı ve o sırada alacağı araba için 2 bin TL 'ye ihtiyacı olduğu halde 20 bin TL 'yi sahibine teslim eden Ahmet Kaya 'yı (33) müdürleri ise örnek davranışı nedeniyle altın ve teşekkür belgesi ile ödüllendirdi. Kaya aldığı terbiye nedeniyle bulduğu paraya tenezzül etmeyi hiç düşünmediğini söyledi.

Mersin Çakmak Caddesinde esnaflık yapan Erol Aşkın, ödemeleri için dün bir banka şubesinde 32 bin TL para çekti.

Parayı çektikten sonra bir lokantada yemek için çeketini çıkarıp giyen Aşkın, yemek sonrası para koyduğu çeketini de alarak buradan çıktı.

Aşkın lokantanın karşısındaki iş yerine doğru giderken cebindeki 32 bin TL 'den 20 bin TL 'sini düşürdü. Bin süre sora aracıyla buradan geçen güvenlik görevlisi Ahmek Kaya ise yerdeki parayı bularak önce polise yapılan işlemler sonrası ise sahibine teslim etti. Securitas güvenlik firması ise personelini altın ve teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.
Parayı teslim alan Erol Aşkın güvenlik firmasının Mersin Bürosunda düzenlenen törende parayı nasıl kaybettiklerini anlattı.

Dün saat 11.00-12.00 sıralarında bir bankadan 32 bin TL para çektikten sonra 5 yoldaki bir lokantada yemek yediklerini ifade eden Aşkın, “Bu sırada parayı koyduğum ceketimi çıkardım. Yemek sonrası dışarı çıkınca ise tekrar giydim. Daha sonra iş yerine varıp ödeme yapmak için elimi cebine attığımda 32 bin TL 'den 20 bin TL 'nin olmadığını fark edince parayı çekip çekmediğimi kontrol için bankaya gittik. Çektiğimize emin olunca ne yapalım diye düşünmeye başladık. Sonunda polise müracaat ettik. Akşam saatlerinde ise bize telefon gelerek paranını bulunduğu söylendi. Çeşitli sorulardan sonra paranın bize ait olduğu belirlendi.” diye konuştu.

Güvenlik firmasının böyle bir personel iye çalıştıkları için gurur duyması gerektiğini anlatan Aşkın, “Günümüzde bu hareketi yapacak çok iz insan var. Kendisi doğru olanı yapmıştır. Davranışın örnek olması temennimiz. Adı geçen rakam bize göre büyük bir rakam. Bu parayı görünce yanlış yapacak insan çoktur ama kendisi bunu yapmadı” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin parayı kaybedip tekrar bulduklarında neler hissettiğinin sorulması üzerine Aşkın şunları söyledi: “Parayı kaybedince bir şok geçirdik. Bir huzursuzluk oldu. Tabiri caiz ise başımıza kaynar su döküldü gibi bir şey oldu. Ödemelerimizi işimizi yapamadık. Bulunca ne hissettirdik derseniz Nasrettin Hoca misali önce kaybettirdi sonra buldurdu. Bu bundan sonraki hayatımızda yaşantımızı yönlendirecek bir olay. Çok fazla ders çıkarılacak bir olay. Umarım örnek olur.”

Aşkın güvenlik görevlisinin kendilerinden hiçbir şey talep etmediğini fakat kendilerinin ödüllendireceğini kaydetti.

Güvenlik görevlisi Ahmet Kaya ise dün sabah 08.00 'de nöbetten çıktıktan sonra işi nedeniyle çarşıya yöneldiğini söyledi. Arabası ile 5 yol civarında geçerken bir deste para gördüğünü ifade eden Kaya, “Arabamı durdurarak yerdeki parayı aldım. Şirketimizin bize vermiş olduğu doğruluk dürüstlük yardımseverlik ilkesine uyarak durumu polise ve amirlerime haber verdim. Daha sonra yapılan çalışmalar sonucu para gerçek sahibine ulaştı. Biz bunun gururunu yaşıyoruz. Bundan dolayı ben çok gururluyum. Davranışımın örnek bir davranış olduğu kanaatindeyim.” dedi.

Parayı bulduğu sırada 2 bin liraya ihtiyacı olduğunu ifade eden Kaya, “Ama iş ahlakım ve kendime olan özgüvenim, şirketimin bana vermiş olduğu eğitimler nedeniyle kesinlikle almayı düşünmedim.” diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile