Güvenlik Kamerasina Selam Verip 3 Milyonluk Lüks Otomobili Çaldi

Güvenlik Kamerasina Selam Verip 3 Milyonluk Lüks Otomobili Çaldi

Konya’da daha önceden kesif yaparak belirledigi bir is yerindeki güvenlik kamerasina selam verdikten sonra 3 milyon lira degerindeki lüks otomobili çalan süpheli, çaldigi araci Kent Güvenlik Sistemi (KGS) kameralarina yakalanmadan Antalya’ya götürüp satmak için plan yaptigi sirada yakalandi.

Olay, 4 Temmuz Sali günü merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi’nde bulunan bir is yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önceden kesif yaptigi is yerine gece saatlerinde gelen sahis, is yerinin camini kirarak içeriye girdi. Lüks otomobilin anahtarini bulan sahis, daha sonra 3 milyon degerindeki araci çaldi. Aracin çalindigini fark eden is yeri sahibinin ihbari üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, güvenlik kameralarini incelemeye aldi. Görüntülerde is yerine gelen hirsizlik süphelisinin güvenlik kamerasina el salladigi ve is yerine girdigi görüldü.



Çaldigi araç içerisinde 26 farkli anahtar bulundu

Çalinan otomobilin bulunmasi için çalisma baslatan Asayis Sube Müdürlügüne bagli Oto Hirsizlik Amirligi ekipleri, KGS kameralarindan yapilan taramalarda aracin merkez Selçuklu ilçesi Eyüp Sultan Caddesi civarinda oldugunu tespit etti. Oto Hirsizlik Amirligi ekipleri belirlenen cadde ve çevresinde inceleme yaptigi sirada aracin bos bir arazide park halinde oldugu belirlendi. Bulunan araç içerisindeki süpheli Dogukan K. gözaltina alindi. Sahsin üzerinde ve araçta yapilan aramada bir poset içerisinde 26 adet çesitli anahtar ve bir adet kapi kumandasi bulundu. Süpheli Dogukan K., ifadesi alinmak üzere emniyete götürüldü. Süphelinin burada verdigi ilk ifadesinde, olay öncesi birçok alanda kesif yaptigini, daha sonra belirledigi is yerinden lüks otomobili çaldigini, araci da Antalya’ya satmak için götürecegini ancak olaydan kisa bir süre sonra polis ekipleri tarafindan yakalandigini söyledigi ögrenildi.

Araç incelemelerin ardindan sahibine teslim edilirken, süpheli ise emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi adliyede çikartildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile