Güvercin Sahibinden Hirsizlara Tepki Açiklamasi 'Azicik Vicdanin Varsa O Güvercinleri Getirip Birak'

Güvercin Sahibinden Hirsizlara Tepki Açiklamasi 'Azicik Vicdanin Varsa O Güvercinleri Getirip Birak'

Tekirdag’da güvercin kafesini kiran hirsizlar, 40 güvercini çalarak kayiplara karisti. Olayin ardindan konusan güvercin sahipleri, “Gelip bizden isteseydi güvercin verirdik, para da istemezdik. Azicik vicdanin varsa o güvercinleri getirip birak” dedi.

Olay, Çorlu Cumhuriyet Mahallesi Çobançesme Konutlari mevkiinde meydana geldi. Iddiaya göre, bos arazide bulunan güvercin kafesinin kapisini kiran kimligi belirsiz kisiler, Arif Andiç ve Cuma Kuran’in yetistirdigi 40 güvercini çalarak kayiplara karisti. Olayin ardindan güvercin sahiplerinin sikayeti üzerine polis hirsizlarin yakalanmasi için çalisma baslatti.

Olayla ilgili konusan Arif Andiç, “Burada yaptiklari emege karsi bir saygisizlik. Gelip de bizden isteseler biz onlara güvercin verirdik. Kuslarin hepsi cins kuslar ve maddi boyutunun yani sira bizim için manevi degeri fazla. Bu kuslara biz yillardir emek veriyoruz. Azcik vicdanlari varsa aldiklari kuslari geri getirsinler, baska bir sey istemiyoruz” diye konustu.

Cuma Kuran da, “Bizim parayla isimiz yok. Biz bu kuslara gözümüz gibi bakiyoruz, küçük yastan beri gönül vermisiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile