Hababam Sınıfı ne zaman çekildi?

Hababam Sınıfı ne zaman çekildi?

Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eserinden uyarlanarak çekilen serinin son filmi olan Hababam Sınıfı: Güle Güle bu akşam televizyondan ekranından izleyici ile buluşacak. İlyas Salman, Adile Naşit, Ayşen Gruda gibi Yeşilçam’ın usta isimlerinin yer aldığı film bu akşam, sinema severlere keyifli anlar yaşatmaya hazırlanıyor. Üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen ekrana geldiği her dönemde ilgiyle izlenen Hababam Sınıfı: Güle Güle konusu ve oyuncuları ile dikkat çekiyor. Peki Hababam Sınıfı: Güle Güle ne zaman ve nerede çekildi? Oyuncuları kimler? İşte detaylar…

Türk sinema tarihinin efsanelerinden Hababam Sınıfı serisinin son filmi Hababam Sınıfı: Güle Güle bu akşam televizyonda yayınlanacak. Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eserinden uyarlanacak, Ertem Eğilmez yönetmenliğinde çekilen Hababam Sınıfı: Güle Güle, bu akşam evlere konuk olacak. Peki Hababam Sınıfı: Güle Güle filmi nerede ve ne zaman çekildi? Hababam Sınıfı: Güle Güle konusu ve oyuncuları…

HABABAM SINIFI GÜLE GÜLE NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

1981 yılında çekilen Hababam Sınıfı Güle Güle filmi 1 Mayıs'ta vizyona girdi. Bu film; serinin altıncı filmi olmak üzere "İnek Şaban", "Güdük Necmi", "Damat Ferit" karakterlerini canlandıran Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Tarık Akan üçlüsünün olmadığı ikinci film olmasının yanı sıra, "Kel Mahmut" karakteriyle ünlenen Münir Özkul'un yer almadığı tek "Hababam Sınıfı" filmidir.

FİLMİN OYUNCULARI KİMLERDİR?

Filmin başrollerinde İlyas Salman, Adile Naşit, Şevket Altuğ, Ayşen Gruda, Mehmet Ali Erbil, Hüseyin Kutman, Fulya Özcan, Yaprak Özdemiroğlu, Mehmet Nuri Durak, Savaş Dinçel, Osman Cavcı, Yonca Evcimik ve Cem Özer bulunmaktadır.

HABABAM SINIFI FİLMİ KONUSU

Doğulu bir ailede yetişen edebiyat hocası Mehmet Bülbül'ün tayini Özel Çamlıca Lisesi'ne çıkar. Öğrenciler ilk başta Anadolu'dan gelen ve köylü şivesiyle konuşan Mehmet Öğretmeni küçümserler ve ona yukarıdan bakarlar. Mehmet Hoca, ilk başta bu duruma aldırış etmese de daha sonra ailesinin küçük görülmesine dayanamaz. Bu arada Hafize Ananın kızı Ayşegül de okulda okumaktadır. Ancak fakirliğinden ve annesinin okulda hizmetli olmasından utanan Ayşegül, annesinden köşe bucak kaçmaktadır. Ayşegül aynı zamanda arkadaşlarının eşyalarını da çalmaktadır. Hafize Ana durumu Mehmet Bülbül'e açınca Mehmet Hoca, diğer öğrencileriyle olduğu gibi Ayşegül ile de yakından ilgilenir ve onun sorunlarını çözmesine yardımcı olur. Fakat sınıfta bulunan öğrencilerden Gamze (Yaprak Özdemiroğlu) Öğretmeni Mehmet Bülbül'e büyük bir aşk besler ve Ayşegül ile ilgilenmesini kıskanır. Olaylar bu konu üzerinde gelişir. Bütün sınıf Mehmet Hocayı çok sevmiştir ancak Mehmet Hocanın tayini çıkar ve bütün sınıf onun şerefine bir parti düzenler. Bütün sınıf Mehmet Hocayı tren garına kadar gelip uğurlar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile