Avusturya'da Yunus Emre Ölümünün 700. Yilinda Düzenlenen Konserle Anildi

Avusturya’nin baskenti Viyana’da Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafindan, 700’üncü ölüm yil dönümü nedeniyle büyük Türk sairi ve mutasavvif Yunus Emre’nin eserlerinden olusan bir açik hava konseri düzenlendi.

Baskentin 18’inci bölgesindeki Türkenschanz Parki'ndaki Yunus Emre Çesmesi önünde düzenlenen konsere, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, esi Azize Ceyhun, Viyana Baskonsolosu Asip Kaya, 18. Bölge Belediye Baskani Silvia Nossek, Viyana YEE Müdürü Ayse Yorulmaz’in yani sira çok sayida davetli katildi.

Yorulmaz, konser öncesi yaptigi konusmada, 18. Bölge Belediye Baskani Nossek’e katkilarindan dolayi tesekkür ederek, "Bu yil, enstitümüze ve arkamda gördügünüz çesmeye adini veren Yunus Emre hazretlerinin 700. ölüm yil dönümü. 2021 yili bu sebeple UNESCO tarafindan Yunus Emre Yili ilan edilmistir. Biz de Yunus Emre Enstitüsü olarak bu vesileyle büyük mutasavvif Yunus Emre’nin bestelenmis siirlerinin yer aldigi özel bir konser hazirladik." seklinde konustu.

- "Türk hümanizmine damga vuran önemli bir baris elçisiydi"

Büyükelçi Ceyhun da konseri düzenleyen Yunus Emre Enstitüsüne tesekkür etti, Yunus Emre Çesmesi’nin bulundugu Türkenschanz Parki'nin böyle bir konser için en dogru yer oldugunu ifade etti.

Ceyhun, büyük Türk halk sairi Yunus Emre’yi düzenlenen konserle andiklarini vurgulayarak, "Yunus Emre sadece bir sair degil ayni zamanda Türk hümanizmine damga vuran önemli bir baris elçisiydi." dedi.

18. Bölge Belediye Baskani Silvia Nossek de Yunus Emre’nin Anadolu’da baris ve hosgörüyü yaymak için yollara düstügünü belirterek, Türkenschanz Parki'ndaki Yunus Emre Çesmesi’nin sairin ruhunu, onun baris ve birlikte yasam felsefesini sembolize etmesi ve bu düsüncelerin buraya aktarilmasi için insa edildigini aktardi.

Nossek, Yunus Emre’nin Anadolu’da yaydigi bilgelik, huzur ve baris mesajlarinin burada insa edilen çesme ile Viyana’ya da tasindigini kaydetti.

Konusmalarin ardindan tamami sairin eserlerinden olusan konsere davetliler yogun ilgi gösterdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile