Haber kameramanı Cumhurbaşkanına kitabını hediye etti

Haber kameramanı Mücahit Akagündüz, cuma namazı için Emirgan Hamid-i Evvel camiine giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Irak savaşı sırasında Bağdat'ta

Haber kameramanı Mücahit Akagündüz, cuma namazı için Emirgan Hamid-i Evvel camiine giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Irak savaşı sırasında Bağdat'ta 6 ay boyunca yaşadıklarını kaleme aldığı 'Direnişçi' isimli kitabını hediye etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve heyetinin ziyaretinden sonra Cuma namazı için Hüber Köşkü'nden ayrıldı. Gül'ün ayrılışı sırasında araçlarının önü kesilen basın mensuplarının, Cumhurbaşkanlığı araç konvoyunu takip etmeleri engellendi. Basın mensupları Cumhurbaşkanı Gül'den 5 dakika gecikmeli olarak Emirgan Hamid-i Evvel camiine ulaştı.

Cumhurbaşkanının namaz için cami içinde bulunduğu sırada camiden çıkanların alması için avluya iki masa üzerine konulan aşure tabakları dikkat çekti. Aşurelerin, geçen hafta da Feriköy Rum kilisesinde aynı etkinliği yapan bir firma tarafından üçaylar nedeniyle dağıtılacağı öğrenildi.

Cami çıkışının hemen karşısında bulunan bir kafeteryada alınan önlemler, Gül'ün oturup sohbet edeceği bilgisinin de gelmesi, basın mensuplarını hareketlendirdi. Ancak namaz dağılımı sırasında Cumhurbaşkanı makam aracının cami çıkış kapısı önüne çekilmesiyle Gül'ün programını değiştirdiği ortaya çıktı.

Gül'ün camiden çıkıp basın mensuplarını selamladığı sırada haber kameramanlarından Mücahit Akagündüz, Amerika'nın Irak'a müdahalesini takip gittiği Bağdat'ta 6 ay boyunca yaşadıklarını kaleme aldığı 'Direnişçi' isimli kitabını Cumhurbaşkanı Gül'e hediye etti. Akagündüz ile ayaküstü konuşmasının ardından Gül, yaşlı bir kadın tarafından durduruldu. Yaşlı kadın Gül'den özel bir meselesi için yardım isterken Cumhurbaşkanlığı korumaları, basın mensuplarının bu konuşmayı yakından görüntüleme ve dinlemesine izin vermedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sıkı güvenlik önlemleri ile geldiği camiden yine sıkı güvenlik önlemleri ile Hüber Köşkü'ne gitti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile