Haberal tahliyesi

Balyoz soruşturması kapsamında tutuklu 14 sanık, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Yılmaz Alp'in sürpriz kararıyla tahliye edildi. Aralarında Çetin Doğan'ın da bulunduğu sanıkları tahliye eden mahkemede Ergenekon tutuklusu Haberal'ı serbest bırakmadığı için tazminata mahkum edilen iki hakimin görev yapması dikkat çek

  Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında tutuklanan emekli generaller Çetin Doğan , Süha Tanyeri ve Engin Alan ' ın da aralarında bulunduğu 14 kişi tahliye edildi . İstanbul 9 . Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Yılmaz Alp , tutuklu sanık avukatlarının itirazı üzerine 5 ' i emekli 9 muvazzaf askeri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı .
DOĞAN 5 KEZ REDDEDİLDİ
Tahliye edilen isimler arasında olan Çetin Doğan daha önce 5 kez tahliye talebinde bulunmuştu . Doğan ' ın tahliye talepleri 5 Mart , 15 Mart , 22 Nisan , 26 Nisan 22 Mayıs tarihlerinde İstanbul özel yetkili 10 . Ağır Ceza , 11 . Ağır Ceza , 12 . Ağır Ceza ve 13 . Ağır Ceza Mahkemeleri ' nce reddedildi . Orgeneral Doğan ' ın daha önceki tahliye taleplerinin reddedilmesine , suçun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu gerekçe gösterilmişti .
HABERAL KARARI ETKİLİ Mİ OLDU
Sürpriz tahliyelerin Ergenekon tutuklusu Prof . Dr . Mehmet Haberal ' ın tutukluluk kararını kaldırmayan hakimlere Yargıtay 4 . Dairesi tarafından 1500 ' er Lira tazminat cezası verilmesinin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti . Daha önce itirazları defalarca reddedilen sanıkları serbest bırakan 9 . Ağır Ceza mahkemesi hakimlerinden ikisi Haberal ' ın tutukluluk kararını kaldırmadığı için cezaya çarptırılmıştı .
ÇİÇEK TAHLİYESİ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ
' İrtica ile Mücadele Eylem Planı ' nın ıslak imzalı orijinalinin ortaya çıkmasından sonra kasım ayı içerisinde ikinci kez tutuklanan Albay Dursun Çiçek ' in tahliye edilmesi kararında da Yılmaz Alp ' in adı gündem gelmişti . İstanbul 9 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ne Ekim ayı içerisinde atanan Yılmaz Alp , Dursun Çiçek ' in tutukluğuna yapılan itirazın görüşülmesi sırasında heyette yer almamıştı . Alp , rapor alınca yerine İstanbul 12 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nden Oktay Kuban görevlendirilmişti .

Hakim Yılmaz Alp müebbetlik teröristlerin beraatini istemişti
Yeni Şafak
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile